Vyhľadávanie:

7. Reprezentačný bál U. S. Steel Košice

7. Reprezentačný bál U. S. Steel Košice

"Jeden bál skončil, prípravy na ďalší už začínajú," možno s istou mierou nadsázky zvolať po sobote, 13. januára, kedy sa na 7. Reprezentačnom bále spoločnosti U. S. Steel Košice, určite jednej z najdôležitejších spoločenských udalostí roka vo východoslovenskej metropole, stretlo asi 400 zamestnancov firmy, jej obchodných partnerov a hostí z domova i zo zahraničia, tešiac sa vopred na budúcoročný, 8. bál oceliarov.

A prečo by sa mohli či mali tešiť? Určite opäť na príjemnú spoločnosť, ale vari aj na miesto konania plesu, pretože tak, ako ten tohtoročný, tak aj ten na budúci rok sa uskutoční v Steel Aréne. Pre mnohých Košičanov netradičné miesto na ples či bál, ktoré u viacerých vyvolávalo otázniky. Tie však hneď na začiatku pominuli minimálne v súvislosti s teplotou, ktorú v hale dvíhali a dokonale udržali nielen tepelné agregáty, ale pri otvorení plesu aj šarmantná, čokoládová "divoška" Nicole McCloud a tanečníci z Choreocentra a Uni-Dance Clubu v sporých róbach a v rytme brazílskej samby či inej, temperamentnej "latinohudby". Po nich a pomedzi vstupy moderátorskej dvojice večera Adely Banášovej a Mateja "Sajfu" Cifru sa postupne na pódiu predstavili Ilona Csáková, Robo Opatovský, "donekonečna" elektrizujúci Dan Nekonečný, trio kubánskych Los Compayos, bubeníci Samba Band a skupiny Trinity a Swing & Latin Band.

Mimochodom, v "latino štýle" sa niesol celý ples, vrátane menu: prípitok s margaritou, Guacamole (avokádové pyré, tortilla, zapekané bravčové mäso v košíčku) ako predjedlo a Sueno Mexicano, teda Mexický sen (hovädzia roláda s grilovanou zeleninou, polenta, španielska ryža) ako hlavné jedlo večere. No a sladký Carneval de Frutas bol už len povestnou čerešničkou na netradičnom menu.

Tiež netradičná, aspoň pre slovenskú, no nie pre americkú časť hostí, bola aj aukcia obrazov umeleckých výrobkov z kovu, diel študentov a pedagógov dizajnérskych škôl z Budapešti, Košíc, Zvolena, či Krakowa, vytvorených na medzinárodných workshopoch Metal inspirations. Výťažok z nej, teda takmer 75 tisíc korún, pôjde na konto Krízového centra Arcidiecéznej charity v Košiciach. No a keďže po aukcii nezostal voľný ani jeden exponát, v rovnakej aktivite, možno s menšími obmenami, bude spoločnosť USSK pokračovať aj počas ďalších bálov či iných spoločenských podujatí. Tak teda dovidenia o rok, priatelia, vážení obchodní partneri, kolegovia!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...