Vyhľadávanie:

Aby sa opustené deti usmievali

Aby sa opustené deti usmievali

Minulý týždeň sa stretli manželky manažérov z USSK, aby pripravili stromčeky prianí. Pri tejto príležitosti sme sa pozhovárali s manželkou prezidenta U. S. Steel Košice Kathleen Babcokovou.

· Čo si myslíte o charite na Slovensku? Dá sa v tejto oblasti urobiť viac?
Stále sa môže urobiť viac, ale ja si myslím, že si tu ľudia počínajú veľmi dobre. Niekedy je ťažké robiť ešte niečo viac.

· Máte v Amerike veľa charitatívnych projektov?
Áno, máme ich dosť veľa. Sú to napríklad projekty, ktoré už tradične organizujú námorníci s názvom Hračky pre deti, veľa charitatívnych akcií robí Armáda spásy a známe sú aj stromčeky prianí, ako sú tie v U. S. Steel Košice. Niekedy ich nazývame aj anjelské stromčeky.

· Ako na vás zapôsobili deti v detských domovoch na Slovensku? Môžete to porovnať s domovmi v USA?
V porovnaní so Spojenými štátmi máte oveľa viac domovov. Zatiaľ som navštívila len tri a všetky na mňa silno zapôsobili.

· Čím na vás zapôsobili?
Všetky deti v domovoch vyzerali spokojne a usmievali sa, boli nádherné. Ženy, ktoré tam pracujú mi pripadajú byť naozaj zanietené pre svoju prácu a boli veľmi starostlivé. Domovy na mňa zapôsobili ako miesta, v ktorých môžu opustené deti nájsť domov.

· Kedy zvyčajne pocítite, že prichádzajú Vianoce?
Obyčajne je to v momente, keď mi moje vnúčatá začínajú dávať zoznamy darčekov, ktoré by chceli pod stromček. Tento rok som pocit prichádzajúcich sviatkov nadobudla skôr, práve pri návšteve detských domovov. Keď som uvidela deti, začala som si to uvedomovať. Tieto sviatky budú pre mňa iné, než po minulé roky.

· Ostávate na sviatky na Slovensku?
Nie, cestujeme domov. Ale tentoraz ideme domov na návštevu a ani nebudeme môcť zostať veľmi dlho. Nebudem mať čas na zvyčajné prípravy, na svoje tradičné jedlá a koláče. Ale zase s manželom uvidíme celú svoju rodinu, naše deti a vnúčatá. Už sa na to teším. Pre mňa je rodina najdôležitejšia.

· Koľko máte vnúčat?
Mám osem vnúčat. Najstaršie má štrnásť rokov a najmladšie päť mesiacov. Najstarší vnuk príde do Košíc na budúci rok a zostane tu s nami celé leto.

· Veríte na Mikuláša?
Určite áno.

· A príde aj tento rok?
Príde.

· Boli ste celý rok dobrá?
Áno, snažím sa byť dobrým človekom.

· Je niečo, čo by ste chceli na záver zaželať našim hutníkom?
Rada by som zaželala hutníkom v U. S. Steel Košice a ich rodinám šťastné prežitie sviatkov a zdravý a šťastný nový rok 2009.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...