Vyhľadávanie:

Aby sa sny premenili na skutočnosť

Aby sa sny premenili na skutočnosť

Už pätnásť rokov podporuje Nadácia U. S. Steel Košice prínosné verejnoprospešné projekty

Stovky verejnoprospešných projektov v oblasti školstva, zdravotníctva, vedy, vzdelávania, humanity, kultúry či ochrany životného prostredia už podporila za pätnásť rokov svojej existencie Nadácia U. S. Steel Košice. Pomohla rôznym organizáciám a inštitúciám i ľuďom v zložitej životnej situácii. K adresátom jej pomoci pribudlo vlani aj Centrum sociálnych služieb Dúhový sen v malej dedinke Kalinov.

„Pod naše centrum Dúhový sen spadá domov sociálnych služieb, zariadenie podporovaného bývania, taktiež domov na polceste a špecializované zariadenie, ktoré sa nachádzajú v meste Medzilaborce. V nich poskytujeme kompletné sociálne služby ako ubytovanie, stravovanie, ošetrovateľskú starostlivosť, terapeutické činnosti, či rôzne voľnočasové aktivity,“ predstavuje zariadenie jeho štatutárny zástupca Milan Burcin.

„V domove na polceste poskytujeme sociálne služby trinástim klientom, ktorí si sami po skončení náhradnej, alebo ochrannej výchovy nedokážu zabezpečiť vlastné bývanie. Žijú si tam každodenným životom s množstvom finančných ťažkostí, keďže poberajú iba dávku v hmotnej núdzi. Preto nás pomoc, ktorej sa nám dostalo od Nadácie U. S. Steel Košice, nesmierne potešila. Na vianočnom benefičnom koncerte v Košiciach sme prevzali symbolický šek v hodnote 3 000 eur, za ktoré sme kúpili do domova na polceste bytové vybavenie – vstavané skrine a postele. Tento dar mal pre nás a klientov veľkú hodnotu, pretože v tomto období sa uskutočnila celková rekonštrukcia exteriéru a interiéru budovy. No a následne našich klientov prekvapili vianočné darčeky od zamestnancov spoločnosti. Požiadali nás o čo najsrdečnejšie vyjadrenie veľkej vďaky za splnenie ich vianočných prianí a  zútulnenie ich domova. Želajú tiež spolu so zamestnancami Centra sociálnych služieb Dúhový sen ľuďom v železiarňach veľa síl a úspechov do ďalšej pomoci iným. Ešte raz veľké ďakujeme.“

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...