Vyhľadávanie:

Adrián Ficík nenašiel premožiteľa

Adrián Ficík nenašiel premožiteľa



Na prestížnej medzinárodnej súťaži TFA OROSHÁZA 2015 súťažilo stodvadsať hasičov

Poslednú augustovú sobotu sa v maďarskom mestečku Orosháza uskutočnil 2. ročník prestížnej medzinárodnej súťaže Najzdatnejší hasič Maďarska - TFA OROSHÁZA 2015, na ktorej sa zúčastnilo stodvadsať profesionálnych i dobrovoľných hasičov z Maďarska, Srbska, Rumunska a Slovenska. Naši hasiči, medzi ktorými nechýbal ani Adrián Ficík zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice, súťažili, v kategórii zahraničných pretekárov.

Súťaž pozostávala z viacerých disciplín, ktoré nasledovali po sebe bez prestávky. Hasiči museli rozvinúť dvakrát B hadice na vzdialenosť 40 metrov a prúdnice uložiť na vyznačené miesto. Nasledovalo 100 úderov 6-kilogramovým kladivom v tzv. hammer boxe, súťažiaci pokračovali prenášaním dvoch 15 kg závaží na vzdialenosť 40 metrov. Tieto úseky museli absolvovať v plnom hasičskom výstroji a s autonómnym dýchacím prístrojom s hmotnosťou približne 15 kilogramov. Ďalšie úseky vykonávali bez použitia prístroja, pričom jeho zloženie a uloženie na určené miesto sa zarátavalo do celkového času. Nasledovalo prekonanie dvojmetrovej bariéry, prenášanie 80-kilogramovej figuríny na vzdialenosť 80 metrov na vyznačené miesto a výbeh po schodoch na lešenie, kde bolo potrebné vytiahnuť dvakrát B hadice. A poslednou disciplínou bolo stočenie hadíc a ich uloženie do boxu.

Adrián Ficík si počínal skutočne vynikajúco. Obsadil 1. miesto a získal ocenenie účastníka, ktorý na pretekoch dosiahol spomedzi všetkých súťažiacich najlepší čas. "Štartoval som medzi dvadsiatimi poslednými súťažiacimi v extrémnej horúčave... Bolo to náročné. Sústredil som sa na techniku zdolávania prekážok na jednotlivých úsekoch. Išiel som na istotu, nechcel som stratiť drahocenné sekundy, aj keď dosiahnutý čas a výsledok prekvapili aj mňa. Hlavne čo sa týka celkového hodnotenia, pretože tam boli hasiči mladší odo mňa o desať až pätnásť rokov."


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...