Vyhľadávanie:

Adrián Ficík tretí, tím našich hasičov štvrtý

Adrián Ficík tretí, tím našich hasičov štvrtý

Hasiči mali svoje oslavy a zapojili sa do medzinárodnej súťaže

Tohtoročné oslavy Dňa hasičov, ktoré pripravilo Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, prilákali včera, 7. mája 2013 popoludní, pred obchodné centrum Optima malých i veľkých. Nielen kvôli rôznym zápoleniam s hasičskou tematikou pre deti, ukážkam hasičskej techniky alebo zásahu záchranárov pri dopravnej nehode a ďalším atrakciám. Ťahákom podujatia bola aj medzinárodná súťaž Železný hasič - Košice 2013, na ktorej si zmeralo svoje sily v súťaži družstiev i jednotlivcov päťdesiatpäť hasičov zo Slovenska, Rumunska i Českej republiky.

Úloha, ktorú mali zvládnuť, nebola jednoduchá. Netrénovaný človek by si na ňu určite netrúfol. Súťažiaci v zásahovom odeve s prilbou a nasadeným dýchacím prístrojom mali vybehnúť po rebríku na plošinu osemmetrovej veže. Pomocou lana vytiahnuť stočenú hadicu a zbehnúť po rebríku späť dole. Uchopiť stočenú hadicu a prúdnicu, zabehnúť s nimi slalom medzi šiestimi kužeľmi a preliezť prekážku. Potom pribehnúť k rozdeľovaču, rozvinúť hadicu, pripojiť ju na rozdeľovač a prúdnicu a roztiahnuť už zavodnené vedenie do vzdialenosti tridsiatich metrov. Vládali by ste ešte vzápätí udrieť šesť kilogramovým kladivom šesťdesiat-krát do hammer boxu? A to ešte nebol koniec. S dvomi prenosnými hasiacimi prístrojmi bolo treba navyše podliezť niekoľko prekážok a na záver premiestniť figurínu cez potrubie a dotiahnuť ju až do cieľa.

Svojich zástupcov mal v súťaži aj Závodný hasičský útvar U. S. Steel Košice. A treba povedať, že naši sa napriek veľkej konkurencii nestratili. Darilo sa im. Adrián Ficík v súťaži jednotlivcov obsadil pekné tretie miesto. V súťaži družstiev si vybojovali Adrián Ficík, Michal Onda a Ondrej Kopkáš medzi štrnástimi tímami štvrtú priečku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...