Vyhľadávanie:

Aj dodávatelia musia pochopiť dôležitosť pravidiel bezpečnej práce

Aj dodávatelia musia pochopiť dôležitosť pravidiel bezpečnej práce

Preškolenie z kardinálnych pravidiel absolvovalo viac ako tritisícsedemsto externistov

Tri smrteľné a dva ťažké pracovné úrazy dodávateľov v období od novembra 2016 do júla 2017 a k tomu závažný prípad expozície piatich dodávateľov oxidu uhoľnatému v priebehu augusta tohto roku. Aj tieto prípady si vyžiadali, aby vedenie spoločnosti U. S. Steel Košice prijalo opatrenia v snahe zvrátiť tento negatívny trend. Jedným z nich bolo aj nariadenie, že každý dodávateľ, ktorý pracuje v areáli USSK, musí absolvovať školenie z kardinálnych pravidiel bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a úspešne absolvovať test. Pri vyšetrovaní nežiaducich udalostí sa totiž zistilo, že ľudia, ktorí prichádzajú pracovať do prevádzok  fabriky, nedostanú vždy úplné informácie ohľadom zaistenia bezpečnosti práce.

„Bolo dôležité zabezpečiť, aby každý dodávateľ a takisto aj každý zamestnanec USSK či dcérskej spoločnosti, dostal tieto informácie a aby chápali, prečo je ich dodržiavanie nevyhnutné,“ vysvetľuje lektorka Iveta Dudláková, ktorá školenia dodávateľov realizuje.

Od 6. augusta 2017 do 16. októbra 2017 podľa jej slov absolvovalo školenie 5028 dodávateľov. Po úspešnom absolvovaní testu dostávajú dodávatelia potvrdenie platné jeden rok, spolu so zelenou trojuholníkovou nálepkou na prilbu. „Keďže v minulosti boli dodávatelia školení prostredníctvom videa a testov, bola to pre mnohých zmena. Vo väčšine prípadov sa však táto forma školenia a testovania stretla s pozitívnou odozvou,“ konštatovala Iveta Dudláková.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...