Vyhľadávanie:

Aj Ty v IT

Aj Ty v IT

Gymnazistky z Košíc a Vranova nad Topľou na skusoch v košickej oceliarni

Povzbudzovať a motivovať dievčatá, aby študovali technické smery a hlavne informatiku, je hlavným cieľom iniciatívy Aj Ty v IT, do ktorej sa pustili nadšenci z Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. "Veľmi skoro sme zistili, že projekt treba rozšíriť na celé Slovensko. Dievčatá sú šikovné všade, snažíme sa preto pracovať aj v regiónoch," uviedla manažérka projektu Petra Kotuliaková.

Krátko pred minuloročnými vianočnými sviatkami prišla spolu s bezmála tridsiatimi študentkami gymnázií z Košíc a Vranova nad Topľou, ako aj ich pedagógmi, do U. S. Steel Košice. "Naším cieľom je stretnúť sa so ženami, ktoré vo vašej spoločnosti pracujú, chceme, aby nám porozprávali, aké tu majú možnosti, ako môžu napredovať. Úmyslom je podnietiť dievčatá k tomu, aby pri výbere vysokej školy rozmýšľali nad tým, čo môžu po jej skončení robiť, ako sa môžu uplatniť," ozrejmila Petra Kotuliaková a naznačila, že snahou je potiahnuť ich dopredu a docieliť aby vedeli, že musia na sebe viac pracovať.

"Dievčatám sa vari najviac páčila prehliadka oddelenia metalografie vo výskume a tiež to, že si mohli pozrieť a vyskúšať elektrónový mikroskop, čo ocenili aj ich pedagógovia. Jednoducho, praktické ukážky sú vždy najvďačnejšie. O svojej ceste k informačným technológiám nám porozprávali vaše kolegyne (Alica Mašlejová, Mária Krúpová a Blanka Perešová-pozn. red.). Bolo zaujímavé počúvať, akými okľukami sa k tomuto smeru dostali," konštatovala Petra Kotuliaková po návšteve a dodala, že gymnazistky si tak mohli uvedomiť, že rozhodnutia o výbere vysokej školy nie sú jednoduché a že od nich závisí veľká časť budúcnosti človeka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...