Vyhľadávanie:

Aká je dnes situácia v DDS Stabilita

Aká je dnes situácia v DDS Stabilita

Stabilita je vo výbornej kondícii - dali nám vedieť kompetentní z doplnkovej dôchodkovej spoločnosti, ktorej klientelu tvoria aj zamestnanci U. S. Steel Košice.

"Súčasný stav hospodárenia v oboch fondoch je mimoriadne priaznivý," uviedol podpredseda predstavenstva Stability d.d.s., a.s. Marián Melichárek. "Čistý výnos v príspevkovom fonde dosiahol za deväť mesiacov tohto roka 7,33 percenta. Znamená to, že vlaňajšia "strata" bola dávno vykrytá a účty klientov sa efektívne zhodnocujú. Treba si zároveň uvedomiť, že ak hovoríme o čistom výnose, ide o zhodnotenie, ktoré na účtoch klientov pribudlo po odpočítaní všetkých poplatkov." Podľa vyjadrenia vedúcej oddelenia marketingová komunikácia Jany Volnerovej, toto doterajšie zhodnotenie vysoko prevyšuje výnosy v posledných rokoch, ale tiež výnosnosť porovnateľných fondov ostatných DDS. "Výnosy sú zároveň dvojnásobne vyššie než tie, ktoré dnes možno dosiahnuť na termínovaných bankových vkladoch," dodala.

Vývoj situácie môžu sporitelia sledovať aj na internetovej stránke sporiteľne. Každý deň na nej zobrazujú hodnotu dôchodkovej jednotky v každom spravovanom fonde. Na prvý pohľad tak môžu zistiť, či táto hodnota priaznivo rastie, alebo sa naopak znižuje. Pri jej zavedení predstavovala počiatočná hodnota jednotky pre obidva fondy 0,0331 94 eura. Včera, 13. októbra, mala dôchodková jednotka v príspevkovom fonde hodnotu 0,035021 a (1,055043 Sk), vo výplatnom fonde hodnotu 0,034947 a (1,052813 Sk). Pripomeňme, že doplnkové dôchodkové jednotky evidované na osobnom účte, vyjadrujú podiel účastníka alebo poberateľa dávky na majetku v doplnkovom dôchodkovom fonde, a teda v skutočnosti predstavujú stav na účte klienta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...