Vyhľadávanie:

Aká je ponuka, aké sú požiadavky

Aká je ponuka, aké sú požiadavky

Budúci hutníci sa stretli so zástupcami priemyselných podnikov

Minulý týždeň v stredu, 15. novembra 2006, sa v hlavnej budove Technickej univerzity v Košiciach uskutočnil Trh práce pre absolventov Hutníckej fakulty. Jej vedenie pozvalo na dopoludňajšie stretnutie so študentmi, budúcimi hutníkmi, zástupcov jedenástich obchodných spoločností zo Slovenska i Českej republiky. Nechýbala medzi nimi ani spoločnosť U. S. Steel Košice.

Záujem bol veľký. V posluchárni, zaplnenej do posledného miesta, si študenti nenechali ujsť príležitosť oboznámiť sa formou prezentácií s výrobným programom firiem, požiadavkami, ktoré kladú na absolventov i ponukou pracovných príležitostí. O tom, čo v tomto smere ponúka a čo požaduje košická oceliareň, informoval vedúci odboru Vzdelávanie a rozvoj z útvaru GM pre rozvoj a servis ľudských zdrojov USSK Karol Gordiak. Okrem práce v medzinárodnej spoločnosti, možnosti profesionálneho rastu, ponúka pre tých, ktorí posilnia rady železiarov, i motivačné finančné ohodnotenie a balík sociálnych výhod. Na druhej strane požaduje vysoké pracovné nasadenie, flexibilitu, jazykové znalosti, prácu s počítačom, akceptovanie etických zásad. Ako Karol Gordiak ozrejmil, v budúcom roku bude spoločnosť U. S. Steel Košice potrebovať hlavne šikovných hutníkov, strojárov a elektrotechnikov. Záujemcovia absolvujú výberové konanie. V tejto súvislosti, konštatoval, že sa osvedčila účasť mladých ľudí na dvojmesačnej letnej stáži. Najlepší z jej účastníkov môžu totiž ešte pred ukončením štúdia dostať konkrétnu pracovnú ponuku. Prihlášku na budúcoročnú stáž treba podať do konca januára 2007

Súčasťou akcie bolo aj popoludňajšie stretnutie zástupcov priemyselných podnikov s užšou skupinou zamestnancov dekanátu a študentov, na ktorom boli prediskutované možnosti ďalšej spolupráce v oblasti zadávania tém diplomových prác, odbornej praxe a exkurzií.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...