Vyhľadávanie:

Aké budú mať Vianoce?

Aké budú mať Vianoce?

Medzi košickými bezdomovcami sú aj matky s deťmi

Oficiálne údaje hovoria o tom, že v Košiciach žije približne šesťsto ľudí bez domova. Anetta Smiková z odboru East Markets Department U. S. Steel Košice, ktorá sa charite, práci s hendikepovanými deťmi a tiež bezdomovcami venuje už niekoľko rokov a má teda prehľad i skúsenosti, vraví, že podľa odhadov je ich ešte viac. Bezmála tisíc. Sú medzi nimi rôzne vekové kategórie. Najmladším bezdomovcom v našom meste bude iste dieťa, ktoré sa má narodiť už onedlho, pred Vianocami, manželom, odchovancom detských domovov, žijúcim na ulici. Podľa údajov Slovenskej arcidiecéznej charity najstarším košickým bezdomovcom je pán, ktorý čochvíľa dovŕši sedemdesiatku. Blížiace sa najkrajšie sviatky roka nemusia prežiť osamote... Už zopár rokov Anetta Smiková organizuje pre nich vianočné posedenie.

"A to vďaka ústretovosti a príspevkom mojich kolegov, zamestnancov spoločnosti U. S. Steel Košice a tiež priateľov. Aj v tomto roku by sa malo vianočné posedenie bezdomovcov uskutočniť. Bude to 23. decembra v priestoroch Slovenskej arcidiecéznej charity, v Charitatívno-sociálnom centre na Bosákovej ulici v Košiciach. Chceme pripraviť sviatočný obed a skromné potravinové balíčky pre približne 200 ľudí bez domova, medzi ktorými sú aj matky s deťmi," približuje zámer tohtoročnej akcie Anetta Smiková. "Zíde sa nám pri tom každá pomoc, či už finančná alebo potravinová. Pomôžme pripraviť pre ľudí bez domova aspoň jeden dôstojný deň v roku, kedy budú mať možnosť kvalitne sa najesť, posedieť v čistom prostredí a ako iní ľudia prežiť aspoň kúštik čara Vianoc."

Ak sa rozhodnete pomôcť, urobte to do 20. decembra 2006, aby bol čas podujatie pripraviť. Bližšie informácie poskytne Anetta Smiková na t. č. 3-0627 alebo 0905 217 846, kontaktovať môžete aj Charitatívno-sociálne centrum na Bosákovej ulici č. 2 Košice, tel. 229 21 98, 229 01 29.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...