Vyhľadávanie:

"Ako anjeli bez krídiel..."

"Ako anjeli bez krídiel..."

Stromčeky prianí pomáhajú plniť detské túžby

Marián je skromný a šikovný chlapec. Všetci to o ňom v Detskom domove v Podolínci vedia. Aj keď sa učí za murára, ako nám prezradil pred niekoľkými dňami, keď spolu s riaditeľom domova Štefanom Strakom a jeho zástupkyňou Danielou Štefkovou navštívil po prvý raz košickú oceliareň, prácu s drevom miluje. Má rád jeho vôňu, tvárnosť... Boli to práve jeho zručné ruky, ktoré vyrobili desiatky a desiatky anjelikov, zdobiacich dnes spolu s kartičkami želaní stromčeky prianí. "Za strojom vedel stáť aj štyri hodiny v kuse," prezradil nám o ňom Š. Straka. "Usilovali sa aj ostatné naše deti. Dievčatá postavičky dotvárali. Pridali im vlásky, krídla... Tešili sme sa všetci z každého už hotového anjelika. Deti to brali úžasne. Radosť do práce im vlievalo poznanie, že ich anjeliky sa dostanú k ľuďom, ktorí im vlani urobili pod stromčekom takú radosť. Darčekom sa veľmi tešili a chceli sa aspoň takýmto spôsobom odvďačiť..."

"Projekt Stromček prianí nás mimoriadne oslovil," podelila sa so svojimi pocitmi D. Štefková. "Nikdy sme sa s niečím podobným ešte nestretli. Doteraz ma dojíma spomienka z vlaňajška na deti výskajúce od radosti. Poviem úprimne: s napätím očakávali, či sa im naozaj splní aspoň jedno z prianí. Ale všetky tri!? Viete, čo je úžasné? Že radosť im urobili pre nich úplne neznámi ľudia. Nezištne. Nevedeli, či celý rok poslúchali, či boli dobré alebo nie. Jednoducho zobrali zo stromčeka kartičku a zaujímalo ich iba to, že na Vianoce urobia dieťa šťastným. Dali mu tak kúsok zo seba... Ľudia s dobrým srdcom, ako anjeli bez krídiel..."

Máte už anjelika zo stromčekov prianí? Ak chcete potešiť na Vianoce deti v detských domovoch v Medzilaborciach, Prešove, Spišských Vlachoch a v Spišskej Belej, čakajú možno práve na vás. Stromčeky, ktoré vyzdobili manželky amerických a slovenských manažérov, dnes nájdete na štyroch miestach - vo vestibule hlavnej administratívnej budovy, v priestoroch závodných jedální vo vstupnom areáli USSK a ÚMD i hlavnej vrátnice 2A. Ak sa rozhodnete do projektu zapojiť, darčeky možno do 6. decembra 2007 doručiť počas pracovných dní, a to od 6.00 do 15.30, do budovy Vonkajších vzťahov vo Vstupnom areáli USSK, alebo od pondelka do piatku, od 14. do 17. hodiny, do klubu dôchodcov OZ Jeseň života na Tr. SNP 24 v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...