Vyhľadávanie:

Ako hrať šípky

Ako hrať šípky

Ako sme už informovali, vo štvrtok, 8. novembra, sa od 15. hodiny začne v herni vysokoškolských internátov na Jedlíkovej premiéra nového športového odvetia - šípky. Budú to vlastne prvé majstrovstvá zamestnancov U. S. Steel Košice v tomto športe o majstra pre rok 2007. Pre tých, ktorí sa po prvý raz postavia pred terč, uverejňujeme potrebné informácie v hádzaní elektronickými šípkami. Táto hra je náročná na presnosť a v závere aj na stratégiu.

  • Vzdialenosť terča od čiary, z ktorej súťažiaci hádže je 2,37 m.
  • Stred terča je vo výške 1,72 m od podlahy.
  • V jednom kole sa hádže trikrát. Kolá sa opakujú dovtedy, kým niektorý z hráčov nesplní podmienky hry a nevyhrá. Tomu sa hovorí hra - leg, pričom zápas môže pozostávať z niekoľkých legov. Limitovaný počet kôl je 10.
  • Štandardne sa na turnajoch hrajú hry nazývané X01. Táto hra má väčšinou počiatočnú (IN), alebo konečnú (OUT) podmienku. Ak je potrebné hodiť dvojitú bodovú hodnotu na začiatku, aby sa začalo počítať, tak je to DOUBLE IN. Ak je potrebné hodiť ju na konci pre výhru, tak je to - DOUBLE OUT. Na začiatku hry má každý hráč 301 bodov. Po hodení troch šípok, teda po kole, sa hráči striedajú, pritom sa im odpočítava dosiahnutý počet bodov. Zvíťazí ten, kto po niektorom hode dosiahne presne 0 bodov (ak hodí pod 0, kolo sa nepočíta a pokračuje súper).
  • Ďalšou hrou je hra HIGH SCORE. Hráč ju hrá 7 kôl a k dispozícii má 7 x 3 šípky - teda 21 šípok. Vyhráva ten, kto dosiahne s daným počtom šípok najvyšší počet bodov.
    Alebo: VARIANTA A - Na každý terč vyžrebujeme štvorice hráčov. Každý bude hrať na svojom displeji svoje HIGH SCORE. Z každého stroja postúpia ďalej hráči, ktorí skončili na prvom a druhom mieste. Hráči, ktorí skončia na 3. a 4. mieste, dostanú na ľavú stranu pavúka do opravných hodov. Takto sa bude hrať až do finále, kde sa stretnú najlepší štyria.
    VARIANTA B - Na začiatku bude mať každý z hráčov dva pokusy na HIGH SCORE (môže byť aj jeden). Ak bude mať dva pokusy, do súťaže sa mu započíta lepší výkon. Podľa týchto výkonov sa stanoví finálová osmička, ktorá bude pokračovať v hre. Do finále postúpia najlepší ôsmi s výkonom zo základného kola. Vo finále odhádžu ešte jednu hru (prípadne dve) a urobí sa im súčet všetkých troch výkonov:
  • Základné kolo + prvý finálový pokus + druhý finálový pokus = celkový výkon
  • o Podľa tohto súčtu zoradíme osem najlepších. Poradie na ďalších miestach sa stanoví iba z výkonov zo základného kola.
  • o Hrací systém bude stanovený a upravený podľa počtu prihlásených účastníkov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...