Vyhľadávanie:

Ako ušetriť na pitnej vode

Ako ušetriť na pitnej vode

Chráňme si životné prostredie

Uzávierka súťaže o dva týždne

Už len dva týždne nás delia od uzávierky súťaže, ktorá je zameraná na problematiku životného prostredia. Do stredy, 21. augusta čakáme na vaše tipy, kde by mohli byť košickí hutníci pri zveľaďovaní životného prostredia aktívnejší, na akom projekte by mohli pracovať, zaujíma nás tiež, čo robíte, či už v práci alebo v svojom bydlisku pre to, aby si krásy prírody mohli užívať i budúce generácie. Viete o dobrých praktikách v svojom okolí, ktoré by bolo hodno nasledovať? Vaše postrehy, námety a dobré skúsenosti uverejníme a zaradíme do konečného žrebovania o ekologické výrobky. Vyhrať môžete rozbor kvality vody z vašej studne, úsporné žiarivky alebo zariadenie na kompostovanie.

Príspevky môžete vhodiť do hociktorej schránky Ocele východu, nezabudnite uviesť meno, pracovisko a telefonický kontakt, alebo ich v elektronickej forme pošlite na mfecurkova@sk.uss.com

Možno vás dnes inšpiruje Viera Behinová z divízneho závodu Servis a služby.
"Ochrana životného prostredia ma veľmi zaujíma," napísala nám. "Potešila ma vaša anketa i súťaž, do ktorej sa môžeme so svojimi nápadmi zapojiť. Osobne sa angažujem v separácii odpadu v domácnosti, ale v poslednom čase aj v našej spoločnosti pri separovaní plastových fliaš. Doma som problém s plastovými fľašami vyriešila a redukovala ich na minimálne množstvo, a to vďaka kúpe domáceho filtračného zariadenia na úpravu pitnej vody. Využívam ho už piaty rok a som veľmi spokojná. Až tak, že tento rok som ho zaobstarala aj svojej dcére, ktorá už býva vo vlastnej domácnosti. Na tento nápad ma priviedol môj bývalý kolega, ktorý tiež pracoval v našom podniku. Je to filtračné zariadenie, ktoré pracuje bez akéhokoľvek využívania elektrickej energie, iba na báze štyroch filtrov a prídavného mineralizátora. Upravená voda je zbavená chlórovej chuti, nepríjemných pachov a nežiaduceho sfarbenia. Priamo odstraňuje azbest, herbicídy, pesticídy, dusičnany, arzén, olovo, meď, rádium. Mojím nápadom je, či by sa nemohli namontovať filtračné zariadenia v prevádzkach U. S. Steel Košice - v kuchynkách, jedálenských kútikoch a podobne. Množstvo plastových fliaš by sa tak redukovalo na minimum a znížili by sa náklady na ich odvoz."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...