Vyhľadávanie:

Amatéri v Lahti

Amatéri v Lahti

Bežkári.

Medzi našimi spolupracovníkmi je veľa takých, ktorí po práci radi športujú. Pre mnohých je šport dobrou rehabilitáciou a regeneráciou ich fyzických a psychických síl. Dvaja z nich Jozef Sciranko (na snímke vľavo) a Bartolomej Ištoňa (vpravo), venujú rekreačnému športu veľa zo svojho osobného voľna a okrem odriekania ich to stojí aj nemálo finančných prostriedkov.

Ani rekreačný šport nie je zadarmo, najmä, keď sa zúčastňujete mnohých pretekov a súťaží. O týchto dvoch našich olympionikoch, vytrvalcoch sme už niekoľkokrát písali, teraz sa opäť objavili v redakcii, po pretekoch vo Fínsku. O ich tohtoročných štartoch s bežkami nám poskytol niekoľko informácií jeden zo spomínanej dvojice B. Ištoňa:

"Naše tohtoročné lyžiarske turné sme začali Jizerskou päťdesiatkou, ktorá už roky patrí medzi svetové behy Worldloped. Tam som skončil okolo osemstého miesta, môj kolega Jožo Sciranko sa umiestnil na 599. mieste. Povedali sme si, že nebolo dôležité zvíťaziť, iba zúčastniť sa. Hneď po našom olympijskom behu v Hnilci, sme sa na druhý deň postavili na štart Bielej stopy v Banskej Bystrici. Aj tieto preteky sme hravo zvládli, ja v čase 5:15 hodín a Jožo za 4:40 h. Vrcholom nášho snaženia v tejto zimnej sezóne boli preteky na severe Európy vo fínskom lyžiarskom stredisku v Lahti. Na štarte tohto známeho diaľkového behu Finlandia HIHTO 2004 sa postavilo vyše 5 tisíc lyžiarov-bežkárov. V silnej medzinárodnej konkurencii a v náročných poveternostných podmienkach sme sa držali statočne, hlavne že sme došli do cieľa. Opäť bol lepší Jožo Sciranko, ktorý v čase 4:32 h. skončil na 1228. mieste, mne sa podarilo zdolať 60 km trať v čase 5:24 h., ale na ktorom mieste som skončil, to si už nespomínam. Ale boli sme prekvapení, keď nám organizátori zmenili v štartovnej listine štátnu príslušnosť namiesto Slovakia na Finlandia."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...