Vyhľadávanie:

Ambíciou združenia je posilniť spoluprácu Slovinska a Slovenska

Ambíciou združenia je posilniť spoluprácu Slovinska a Slovenska

U. S. Steel Košice členom Združenia občanov a spoločností Slovinskej republiky a Slovenskej republiky

Spoločnosť U. S. Steel Košice, s.r.o. pristúpila 18. apríla 2011 k členstvu v Združení občanov a spoločností Slovinskej republiky a Slovenskej republiky (skrátený názov: Združenie SLO/SLO).

Základným cieľom združenia je zvýšiť hospodársku, ekonomickú, kultúrnu a iné formy spolupráce medzi Slovinskou republikou a Slovenskou republikou. Členovia si chcú navzájom pomáhať pri realizácii obchodných cieľov, príležitostí a ich úspešnej prezentácii na trhoch oboch krajín. Tieto ciele chce Združenie SLO/SLO uskutočňovať najmä prostredníctvom propagačných a prezentačných podujatí, publikačnej činnosti, organizovaním odborných prednášok, seminárov a iných interných vzdelávacích aktivít pre svojich členov.

Zakladajúceho valného zhromaždenia Združenia SLO/SLO, ktoré sa konalo 18. mája 2011 v priestoroch Veľvyslanectva Slovinskej republiky v Bratislave, sa zúčastnili jeho excelencia, veľvyslanec Slovinskej republiky v SR Stanislav Vidovič, zástupcovia Ministerstva hospodárstva SR, Ministerstva zahraničných vecí SR, Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) a U. S. Steel Košice. Slovinský veľvyslanec privítal založenie združenia a vyjadril podporu jeho ďalšej práci. Zdôraznil, že ekonomická diplomacia je jednou z dôležitých priorít slovinskej zahraničnej politiky, ktorej veľvyslanectvo v Bratislave venuje veľkú pozornosť. Je pripravené aj konkrétne podporiť rôzne obchodné podnety tak slovenských, ako aj slovinských podnikateľov a podľa svojich možností aktívne prispievať k ďalšiemu posilňovaniu hospodárskej spolupráce medzi podnikateľskými subjektmi oboch krajín. Za podpredsedu predsedníctva Združenia SLO/SLO na prvý trojročný mandát valné zhromaždenie schválilo zástupcu našej spoločnosti, výkonného riaditeľa pre predaj USSE Gabriela Holuba.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...