Vyhľadávanie:

Ambiciózne ciele nesmú byť likvidačné

Ambiciózne ciele nesmú byť likvidačné

Na slovíčko s generálnym riaditeľom EUROFER-u Axelom Eggertom

Generálny riaditeľ EUROFER-u pobudol na Slovensku dva dni. Pracovnú cestu začal v Košiciach návštevou Steel parku a druhý deň strávil v našom podniku. Absolvoval míting s prezidentom a zavítal aj do niekoľkých výrobných prevádzok. Aj napriek tomu, že po exkurzii mal namierené priamo na letisko, poskytol Oceli východu krátky rozhovor.

· Splnila návšteva vaše očakávania?
Jednoznačne áno, mal som možnosť stretnúť sa s vašimi manažérmi a diskutovať o aktuálnych problémoch. Okrem toho som nahliadol do výrobných hál, kde ste demonštrovali, že ste vyspelým podnikom, v ktorom sa používajú moderné technológie. Zaujal ma i Steel Park. Myslím si, že je dôležité vzbudiť u mladých záujem o hutníctvo, a to aj prostredníctvom tohto netradičného projektu.

· Generálnym riaditeľom EUROFER-u ste od októbra minulého roka. Čo je vašou hlavnou úlohou vo vzťahu k Európskej komisii?
Predovšetkým pre výrobcov ocele zlepšiť podmienky na podnikanie. Chceme presadzovať princípy férového obchodovania. Ak naši partneri konajú nečestne, musíme prijať adekvátne opatrenia.

· Čo je najväčšou hrozbou pre hutníkov v Európe?
Sú to nečestné obchodné praktiky. Ak niekto predáva oceľ za dumpingové ceny, respektíve za ceny, ktoré nepokrývajú ani výrobné náklady, podkopáva to nohy ostatným výrobcom. Ďalšou hrozbou je samotná Európska únia a jej politika. Patria sem vysoké ceny energií, emisné povolenky a prísna environmentálna legislatíva. Naši výrobcovia sú v nevýhode, pretože na ostatných konkurentov sa spomínané obmedzenia nevzťahujú. Doplácajú na to aj ziskové podniky. Snažíme sa nájsť kompromisy a hľadať riešenia, ktoré by udržali európskych výrobcov ocele konkurencieschopnými. Sme za ambiciózne ciele, nesmú však byť pre oceliarov likvidačné.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...