Vyhľadávanie:

Anton Jura naďalej prezidentom RÚZ

Anton Jura naďalej prezidentom RÚZ

Snem Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) zvolil na rokovaní 21. apríla 2006 v Bratislave Antona Juru, výkonného viceprezidenta U. S. Steel Košice pre strategické implementácie, po druhý raz za prezidenta RÚZ. Na čele tejto organizácie stojí Anton Jura od roku 2004, v ktorom sa uskutočnil ustanovujúci snem. Prezidenta volia členovia prezídia na obdobie dvoch rokov.

RÚZ je najväčšou zamestnávateľskou organizáciou na Slovensku združujúcou viac ako 1300 spoločností z rôznych odvetví slovenskej ekonomiky. Ako najreprezentatívnejšia zamestnávateľská organizácia na Slovensku, zastupujúca záujmy zamestnávateľov z oblasti energetiky, priemyselnej výroby, obchodu a služieb, je RÚZ členom tripartity, sociálneho dialógu s vládou SR a zástupcami zamestnancov. Aktívne sa podieľa na tvorbe a pripomienkovaní zákonov ovplyvňujúcich podmienky na podnikanie. V rámci EÚ je RÚZ asociovaným členom UNICE, únie priemyselných zamestnávateľských zväzov v Bruseli. Členovia únie sa podieľajú 75 percentami na tvorbe HDP a 80 percentami na exporte SR.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...