Vyhľadávanie:

Anton Jura sa vrátil do Košíc

Anton Jura sa vrátil do Košíc

Po siedmich rokoch pôsobenia v korporácii U. S. Steel v USA a Kanade sa v uplynulých dňoch na Slovensko vrátil Anton Jura. V domovskej U. S. Steel Košice zastáva od 1. marca post generálneho manažéra pre rozvoj stratégie a podnikania - Európa. Informoval o tom viceprezident United States Steel Corporation pre strategické plánovanie a rozvoj podnikania Michael S. Williams.

"V tejto pozícii bude Anton riadiť strategické plánovanie a aktivity na rozvoj podnikania v európskom regióne. Bude podliehať priamo mne a spolupracovať s Georgeom F. Bacokom a vedením U. S. Steel Košice," uviedol M. Williams.

Anton Jura naposledy pôsobil v Kanade, kde bol prezidentom a generálnym manažérom spoločnosti U. S. Steel Canada.

"Domov sa vraciam obohatený mnohými skúsenosťami. Je to skvelý pocit vrátiť sa do domáceho prostredia k rodine a priateľom. Teším sa na nové výzvy a kolegov s ktorými budem opäť spolupracovať," uviedol Anton Jura pre Oceľ východu pri odpovedi na otázku, s akým pocitom sa po rokoch v zahraničí vracia na Slovensko. Krátko priblížil aj výzvy, ktoré pred ním v novej pracovnej pozícii stoja. "V prvom rade sa musím reetablovať v prostredí z ktorého som odišiel. Náplňou mojej práce bude participácia na vytvorení makro stratégie pre maximalizáciu výnosov firemných aktív spoločnosti v európskom priestore."

Anton Jura nastúpil do VSŽ v roku 1987 po absolvovaní štúdia na Hutníckej fakulte VŠT v Košiciach. Začínal v závode VSŽ Keramika, kde postupne zastával viaceré zodpovedné pracovné pozície. V roku 1996 ho zvolili za člena Predstavenstva VSŽ a.s. a súčasne bol vymenovaný za viceprezidenta pre stratégiu. V roku 1998 sa stal generálnym riaditeľom spoločného podniku VSŽ U. S. Steel Košice, s.r.o. Po vstupe spoločnosti U. S. Steel do VSŽ, v novembri 2000, bol menovaný za konateľa spoločnosti a viceprezidenta U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje. Od roku 2003 do roku 2006 bol výkonným viceprezidentom pre strategické implementácie. Ďalšie tri roky bol generálnym manažérom pre spracované produkty v centrále U. S. Steel v Pittsburghu. V roku 2009 nastúpil do U. S. Steel Canada ako generálny manažér, za prezidenta ho povýšili v roku 2011.

Počas svojho pôsobenia v Kanade zastupoval záujmy kanadských výrobcov ocele pri rokovaniach s provinčnou a federálnou vládou ako viceprezident CSPA (Canadian Steel Producers Association). Anton Jura bol tiež prezidentom ZHŤPG SR (Zväzu hutníctva, ťažobného priemyslu a geológie SR) a prezidentom RÚZ (Republikovej únie zamestnávateľov).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...