Vyhľadávanie:

Areál už naberá budúcu podobu

Areál už naberá budúcu podobu

Pri bráne č. 4 vyrastá odstavná plocha pre kamióny

Plochu 17 tisíc metrov štvorcových bude zaberať parkovisko pre kamióny v blízkosti brány č. 4 U. S. Steel Košice. Vyrastá na mieste skleníkov bývalej poľnohospodárskej prevádzky železiarní a miesto na státie tu nájde 53 vozidiel. Výstavba sa rozbehla 1. júna 2010.

Na stavenisku vládol čulý pracovný ruch aj počas minulotýždňových horúčav. Popri cestároch sa v areáli budúceho parkoviska činili tiež stavbári a spojári. Žiadna slasť asfaltovať, kopať žumpu či ťahať v stvrdnutej zemi káble pod žeravým kotúčom... Muži sú však zvyknutí, tvrdili. S výkonmi dodávateľov - Euroviou SK, a.s. ako generálnym dodávateľom a jej subdodávateľmi, je spokojný aj manažér projektu parkoviska pre kamióny Patricius Kuffa z úseku inžinierskych činností U. S. Steel Košice.

"Nachádzame sa približne v polovici realizačných prác," informoval. "Plocha budúceho parkoviska je spevnená, hotové je odvodnenie, začíname asfaltovať. Súbežne pracujeme na výstavbe verejného osvetlenia a úprave budovy, v ktorej nájdu vodiči hygienické zariadenia a registračný terminál."

Ak bude realizačnému tímu aj naďalej žičiť počasie, termín dokončenia parkoviska - 31. august 2010 by nemal byť ohrozený. V prízemnej budove, kde nájdu motoristi zázemie v podobe miestnosti na oddych so stolmi a stoličkami, už rekonštruovali strechu, vymenili okná, urobili elektroinštaláciu, nové omietky, položili dlažbu, obklady a začínajú s prípravnými prácami na montáž sanitačných zariadení, vykurovania a ventilácie. Súčasťou vybavenia budú aj tri registračné terminály, pre ktoré informačný systém zabezpečuje BSC-Europe U. S. Steel Košice.

"Priestor parkoviska i samotný objekt budovy bude chránený kamerovým systémom. V areáli bude umiestnený i informačný panel s LED podsvietením, ktorý bude vodičov presne informovať o vstupe do spoločnosti," uviedol P. Kuffa. "Areál bude osvetlený a oplotený."

Na nové parkovisko sa tešia nielen kamionisti, ale aj všetci ostatní motoristi hlavne kvôli zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky na štátnej ceste medzi Šacou a Haniskou, ktorú práve čakajúce kamióny na vstup do firmy zvyknú blokovať. Uľaví sa aj našim zamestnancom. Prechod bránou č. 4 bude pre motorizovaných, ale i cyklistov a chodcov, voľnejší.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...