Vyhľadávanie:

August vyhradený pre turistov

August vyhradený pre turistov

Turisti
Skupina našich cyklo turistov pri Oravskej priehrade.

Ako nás informoval šéf turistov U. S. Steel Košice "barón" Jozef Mitaľ, na august pripravujú priatelia prírody v spolupráci so Sociálnou politikou USSK a OZ Metalurg pre cyklo i peších turistov niektoré zaujímavé turistické podujatia. V sobotu 14. augusta to bude 4. ročník cyklo putovania okolo Ružína pod vedením Jána Brutovského, ale zároveň pre tých náročnejších sa v dňoch 14. - 15. augusta uskutoční ďalšia akcia pre cyklo turistov po Bardejovskom severnom okruhu.

Vedúcim je Jozef Mitaľ, ktorý nám o tom podal bližšie informácie: "V sobotu je odchod vlakom do Bardejova o 6.50 h. z Košíc. Prvý deň absolvujeme na bicykloch trasu z Bardejova cez Vyšný Mirošov do Becherova na rázcestie a odtiaľ cez colnicu do poľského Regetówa. V obci si pozrieme chovnú stanicu huculských koní. Z Regetówa sa vrátime cez Becherov do Regetovky, kde máme zabezpečený nocľah. Na druhý deň v nedeľu povedie naša trasa z Regetovky cez Zborov do Bardejova a cez Hertník, Raslavice, Demjatu, Ľubotice sa dostaneme do Prešova a odtiaľ vlakom domov. Záujemcovia o toto cyklo putovanie nech sa hlásia na tel. č.: 0904 318 414, alebo kl. 3 8034."

Okrem tejto akcie sa uskutoční 21. augusta autobusový zájazd pre peších turistov do Vysokých Tatier, kde sa bude konať Národný výstup na Kriváň. Pre záujemcov z U. S. Steel Košice budú zabezpečené výstupové lístky, ale podmienkou je, že sa včas, do 16. augusta, prihlásia u Jozefa Mitaľa na horeuvedených telefónnych číslach. V dňoch 26.- 29. augusta sa pripravuje už 26. ročník Slovenského cyklozrazu, ktorý bude v tomto roku vo Vyhniach. Záujemcovia sa môžu prihlásiť u Jána Brutovského na mobil 0904 494 056. Pre peších turistov opäť pripravujeme autobusový zájazd do rekreačnej oblasti Drieňok - Teplý vrch. Uskutoční sa v sobotu 28. augusta do zariadenia, ktoré sa nachádza v nádhernej prírodnej oblasti s jedinečnou faunou a flórou. Je tam možnosť pešej turistiky a kúpania sa v najteplejšej vodnej nádrži na Slovensku. Pre záujemcov a kolektívy informácie podá a prihlášky prijíma opäť Jozef Mitaľ.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...