Vyhľadávanie:

Baseballová hviezda Sam McDowell venoval košickým klubom výstroj

Baseballová hviezda Sam McDowell venoval košickým klubom výstroj

Bývalého amerického profesionálneho hráča baseballu Sama McDowella s manželkou prijal 22. septembra predseda KSK Zdenko Trebuľa. Hovorili spolu o možnostiach rozvoja baseballu v Európe i konkrétne v Košiciach. Popoludní odovzdal najrýchlejší ľavoruký nahadzovač v histórii americkej národnej baseballovej ligy košickému baseballovému klubu športový výstroj a s deťmi absolvoval aj krátky vzorový tréning. V piatok popoludní absolvoval s hráčmi dvoch košických klubov vzorový tréning. Sam McDowell vďaka prostriedkom, ktoré v USA získal od darcov, mohol košickým baseballovým klubom Seals a Crows priniesť nový športový výstroj. "Aj keď ste v baseballe na Slovensku zatiaľ len v začiatkoch, o niekoľko rokov sa hlavne v detskom baseballe môžete stať číslom jeden," skonštatoval a prisľúbil aj ďalšiu pomoc a sprostredkovanie kontaktov.

Začiatky košického baseballu siahajú do roku 1994, keď nadšenci začínali s jednoduchšou formou - softbalom. "Dnes existujú dva kluby Seals a Crows. Majú okolo 70 členov, združujú žiakov, kadetov, juniorov a mužov. Najviac sa nám darí práca so žiakmi, no naším veľkým problémom sú vhodné ihriská. Využívame školské ihrisko na Družicovej a druhé trávnaté v areáli TU na Vysokoškolskej," priblížil súčasné možnosti košických klubov prezident baseballového klubu Seals Pavol Hudák.

Baseball je v USA národným športom a tomu zodpovedá aj pozícia najlepších hráčov. Sama McDowella považujú za veľkú osobnosť vďaka jeho hviezdnej kariére, ktorá trvala 15 sezón. Hral za kluby v Clevelande, San Franciscu, New Yorku a Pittsburgu, dodnes drží 11 rekordov v národnej lige. V súčasnosti sa profesionálne venuje práci psychológa a zároveň robí veľa pre deti v rôznych podporných programoch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...