Vyhľadávanie:

Beh na lyžiach až v marci

Beh na lyžiach až v marci

Tohtoročnú Zimnú olympiádu zamestnancov U. S. Steel Košice odštartovali ešte 9. januára hokejisti, ktorí bojujú o hokejového majstra pre rok 2007 na ľade Steel Arény až do 8. februára, kedy bude finále. Druhou časťou XI. ročníka zimnej olympiády mal byť beh na lyžiach už túto sobotu, 27. januára 2007, v Hnilci. Kvôli nepriaznivým snehovým podmienkam sa organizátori rozhodli preložiť beh na nový termín, za predpokladu, že napadne sneh. Beh by sa mal uskutočniť v sobotu 3. marca v bežeckom areáli Mlynky - Biele vody.

Do utorka 23. januára, kedy bola uzávierka registrácie, sa prihlásilo 39 lyžiarov - bežkárov. Nový termín v behu na lyžiach zrejme priláka na Mlynky oveľa väčší počet štartujúcich, ktorí sa môžu na týchto pretekoch zúčastniť aj bez prihlásenia sa. Stačí, keď prídu vystrojení v sobotu 3. marca, ráno o 7.00 hod. k autobusu na parkovisko pred Spoločenským pavilónom na Triede SNP 61.

Tretia časť zimnej olympiády - súťaže v obrovskom slalome detí, v snowboarde, obrovskom slalome dospelých mužov a žien, ako aj detský zimný karneval zostáva termínovo nezmenená. Všetky súťaže sa uskutočnia v sobotu 10. februára na Jahodnej. Ako prví odštartujú už o 8. hodine deti súťaž v obrovskom slalome v jednom kole, po nich sa o 9. hodine uskutoční slávnostný ceremoniál otvorenia tejto časti zimnej olympiády. Po otvorení bude súťaž v snowboarde (prihlásených je 18 pretekárov), potom odštartujú obrovský slalom žien vo všetkých vekových kategóriách dvojkolovo (prihlásených je spolu 21 lyžiarok).

Po nich nastúpia na štart muži, ktorí budú medzi slalomovými bránkami súťažiť v troch vekových kategóriách, a to do 35, do 50 a nad 50 rokov. Spolu sa prihlásilo 106 pretekárov, ale počet štartujúcich môže ešte stúpnuť. Organizátori totiž posunuli uzávierku do 6. februára najmä kvôli tým, ktorí dnes ešte neveria, že dovtedy pribudne na svahu Jahodnej niekoľko centimetrov snehu. O tom, či sa súťaže na Jahodnej uskutočnia v spomínanom alebo náhradnom termíne, budeme účastníkov tretej časti zimnej olympiády včas informovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...