Vyhľadávanie:

Beh Olšavskou dolinou

Beh Olšavskou dolinou

Prológom dlhodobej celoročnej súťaže bežcov pod názvom Východoslovenská veľká cena vytrvalcov, ktorú organizuje Maratónsky klub Košice, bude už tento víkend beh na 16 kilometrov v Blažiciach. V tomto roku sa XXXVIII. ročník behu Olšavskou dolinou, ktorý je zároveň aj X. ročníkom Memoriálu Pavla Ruščáka, uskutoční v nedeľu 3. marca 2013 so štartom o 13. hodine pred kultúrnym domom v obci Blažice. Bližšie informácie o tomto podujatí nám poskytol riaditeľ pretekov a prezident športového klubu OŠK Blažice Dušan Štefáni:

"Pretekári pobežia na osvedčenej vytýčenej trati s asfaltovým povrchom z Blažíc, cez Ruskov, Ďurkov, Olšovany, Vyšný Čaj, Nižný Čaj, Bohdanovce späť do Blažíc. Muži budú súťažiť v piatich vekových kategóriách - do 39, do 49, do 59 do 69 a nad 70 rokov, ženy v dvoch kategóriách - do 39 a nad 40 rokov. Pre troch najlepších v každej kategórii máme pripravené finančné odmeny. Víťaz s najlepším časom získa 170 eur a za prekonanie traťového rekordu, ktorý ešte z roku 1989 drží bývalý čs. reprezentant Zdeněk Mezulianik časom 47:10 min., je vypísaná prémia 100 eur.
Beh Olšavskou dolinou sa stal tradíciou a natrvalo sa zapísal do bežeckého kalendára vytrvalcov. Po zimnej príprave je pre mnohých dobrou previerkou ich výkonnosti a pripravenosti do ďalších bežeckých podujatí v novom roku. O náš beh v Blažiciach je z roka na rok čoraz väčší záujem. V ostatných rokoch na štarte registrujeme takmer 150 pretekárov. Aj v tomto roku očakávame početnú účasť nielen našich, ale aj zahraničných vytrvalcov z Poľska, Maďarska a Ukrajiny. Určite prídu aj takí bežci, ktorí sa v minulosti neraz umiestnili na medailových priečkach."


V ostatných troch rokoch sa z víťazstva medzi mužmi tešili zahraniční pretekári. Vlani zvíťazil Ádam Kovács z Miškovca, zo žien bola najrýchlejšia naša olympionička Katarína Berešová. V roku 2011 vyhral Orest Babjak z Ukrajiny, zo žien bývalá slovenská reprezentantka v maratónskom behu Ľudmila Melicherová a tá vyhrala aj v roku 2010. U mužov sa vtedy na najvyšší stupienok postavil Jakub Burghardt z Poľska.

Pre pretekárov, ale aj pre priaznivcov tohto podujatia, organizátori zabezpečili dopravu autobusom z Košíc tam i späť. Odchod autobusu je zo zastávky MHD oproti hotelu Gloria o 11. hodine a tento mimoriadny spoj zastavuje aj na Sídlisku nad jazerom oproti OC Bajkal.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...