Vyhľadávanie:

Benefičným koncertom vyvrcholili celoročné sponzorské aktivity U. S. Steel Košice

Benefičným koncertom vyvrcholili celoročné sponzorské aktivity U. S. Steel Košice

Štedré vločky

Štedrosť, obdarúvanie a spolupatričnosť vládli minulý týždeň v piatok 10. decembra 2004 v košickom Štátnom divadle. Za prítomnosti desiatok pozvaných hostí sa v tomto kultúrnom stánku uskutočnil vianočný benefičný koncert Štedré vločky, ktorý je už tradične vyvrcholením celoročných sponzorských aktivít spoločnosti U. S. Steel Košice.

Predtým, než na štýlovo upravenej scéne rozohrali svoj part Santa Claus s dievčatkom Veronikou, ktorá mala nájsť najmenej troch ľudí, ktorí myslia nielen na seba, a kým predvianočnú atmosféru spríjemnili vystúpenia známych a populárnych umelcov, sa v mene prezidenta U. S. Steel Košice Christophera Navettu, ktorému pracovné povinnosti nedovolili byť na podujatí hneď od začiatku, slova ujal viceprezident pre obchod a marketing Joseph Scherrbaum.

"Je to už tradícia, že sa spolu každý rok stretávame pred Vianocami v tomto krásnom divadle, aby sme si vychutnali povznášajúcu sviatočnú hudbu a tiež pomohli iným. Pre U. S. Steel Košice bol rok 2004 veľmi úspešný. Tešíme sa z našich výsledkov a úsilia podporovať komunitu. Spolu s výraznou podporou všetkých zamestnancov dosahujeme naše obchodné ciele a podieľame sa na zvýšení životnej úrovne obyvateľov regiónu. Dnešný koncert, ktorý má názov Štedré vločky, je ďalším dôkazom toho, že zamestnanci USSK otvárajú srdcia pre tých, ktorí potrebujú pomoc. Záchranná služba Košice reaguje rýchlo pri nehodách, aby pomohla ľuďom, ktorí sa ocitli často vo veľmi kritických situáciách. Som presvedčený o tom, že podporou záchranky urobíme dobrý skutok pre celý región východného Slovenska," povedal a zaželal všetkým príjemný večer pri umeleckých výkonoch vynikajúcich spevákov a hudobníkov a požehnané radostné Vianoce.

Počas prestávok medzi vystúpeniami sólistov Slovenského národného divadla Jolany Fogašovej a Martina Malachovského, austrálskej speváčky Louise Hudson, ktorá v súčasnosti hosťuje v košickom divadle, chlapčenského zboru Boni Pueri, Leony Machálkovej a Dana Hůlku, spoločnosť U. S. Steel Košice opäť štedro rozdávala. Najprv ocenila dvoch jednotlivcov, pre ktorých je pomoc druhým samozrejmou súčasťou ich života. Z rúk výkonného viceprezidenta pre strategické implementácie Antona Juru si ocenenie ako prvý prevzal profesionálny záchranár Miroslav Nagy, ktorý je zároveň inštruktorom Slovenského Červeného kríža a venuje sa aj výuke prvej pomoci detí.

Odpoveď na otázku, či dokáže spočítať alebo aspoň odhadnúť, koľkým ľuďom ako záchranár už pomohol, sa mu zdala ťažká. Nikdy sa na svoju prácu z tohto pohľadu nepozeral. "Za jedenásť rokov čo som v službe, to mohlo byť približne 9 až 10 tisíc ľudí, keďže absolvujeme priemerne za deň päť výjazdov. Niekedy je ich žiaľ viac," skonštatoval. Druhým oceneným bol mladý muž, ktorý nemá doslova v popise práce zachraňovať životy. No bol v správnom čase na správnom mieste. Martin Mikler v jeden bežný deň bez zdravotníckeho vzdelania poskytol okamžitú pomoc zákazníkovi, ktorý pri krátkom bezvedomí prestal dýchať. V žiadnom prípade sa necíti byť hrdinom. "Na mojom mieste by tak urobil každý," poznamenal skromne po tom, čo si prevzal ocenenie od viceprezidenta pre technológiu Michaela Fedorenka. Jeho humánnemu činu tlieskal medzi obecenstvom i človek, ktorému zachránil život - Albert Richtarčík.

Vyvrcholením slávnostného večera bolo odovzdanie finančného daru spoločnosti U. S. Steel Košice a jej zamestnancov vo výške 1 918 223 korún zamestnancom Záchrannej služby Košice na zakúpenie novej sanitky.

Riaditeľ košickej záchranky, ktorej zamestnanci absolvujú ročne približne 16 tisíc výjazdov v rámci rýchlej lekárskej a rýchlej zdravotníckej pomoci, Ladislav Šimák netajil dojatie, keď preberal z rúk Josepha Scherrbauma symbolický šek.

"Dovoľte mi vyjadriť úprimné poďakovanie vám, spoločnosti U. S. Steel Košice a všetkým jej zamestnancom za to, že ste sa rozhodli podporiť práve Záchrannú službu Košice. Napriek tomu, že vysoká profesionalita a schopnosť obetovať sa pre druhých je pre povolanie zdravotníckeho záchranára to najdôležitejšie, v dnešnej dobe sa už nezaobídeme ani bez kvalitného a bezpečného dopravného prostriedku, špeciálnej zdravotníckej techniky a vybavenia. Darovanie vozu typu ambulancia s kompletným zdravotníckym vybavením vnímame aj ako ocenenie každodennej nepretržitej služby našich záchranárov. Váš dar nás zároveň zaväzuje k ešte väčšej snahe o poskytovanie vysokokvalifikovanej urgentnej prednemocničnej starostlivosti pre našich približne 420 tisíc klientov. Toto vozidlo bude spolu s lekárom a dvoma zdravotníckymi záchranármi zasahovať v tých najzávažnejších prípadoch zlyhania základných životných funkcií. Som presvedčený, že i vďaka vášmu daru sa nám podarí skrátiť mnoho bolesti, utrpenia a zachrániť život stovkám našich pacientov. Ešte raz úprimná vďaka v mene všetkých pracovníkov Záchrannej služby Košice, ale najmä tých, pre ktorých je ambulancia s blikotajúcimi modrými svetlami a kvíliacou sirénou jedinou nádejou v tých najťažších chvíľach."

Záznam z benefičného koncertu Štedré vločky odvysiela šesť lokálnych televízií východného Slovenska - TV Reduta Spišská Nová Ves 20. 12. o 18.00 hod., TV Humenné 23. 12. o 18.30, TV Naša Košice 25. 12. o 18.00 hod., TV Poprad 26. 12. o 17.00 hod., TV Bardejov 26. 12. o 18.00 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...