Vyhľadávanie:

Besedovali o pocitoch z trate

Besedovali o pocitoch z trate

Prezident spoločnosti David J. Rintoul sa včera stretol s najúspešnejšími účastníkmi MMM

Prezident U. S. Steel Košice David J. Rintoul sa, tak ako po iné roky, stretol s najúspešnejšími účastníkmi tohtoročného Medzinárodného maratónu mieru z radov zamestnancov spoločnosti. Jeho pozvanie na obed včera prijali maratónci Imrich Pástor a Alžbeta Tiszová, polmaratónci Michal Lacko a Emília Krišťaková, in-line korčuliari Peter Eškut s Jurajom Hudákom, ktorí prešli cieľom v rovnakom čase, zo žien Lucia Petrovičová a trojica z kvarteta štafety 4 x 1/4 km s názvom IT Plechy Gabriel Stromp, Peter Kmeť a Branislav Baran. Prítomní boli aj viceprezidenti, bežci John P. Coyne a Elena Petrášková.

David J. Rintoul sa všetkým maratóncom poďakoval za účasť, dosiahnuté výsledky i za vzornú reprezentáciu firmy. Potom sa už rozprúdila živá debata. Maratónec Imrich Pástor, ktorému sa nepodarilo vybojovať už piaty titul majstra Slovenska, zhodnotil svoj výkon slovami: "Samotný beh sa nevyvíjal podľa mojich predpokladov. Keď ma začalo pobolievať v chrbte, tak som myslel už iba na to, ako preteky dokončiť. S behom nekončím, budem sa snažiť nájsť inú cestu za lepšími výsledkami a úspechmi." Ďalších vytrvalcov Michala Lacka, Emíliu Krišťakovú i členov štafety 4 x 1/4 km Petra Kmeťa, Gabriela Strompa a Branislava Barana potešilo, že vyšlo počasie. Nebolo teplo, pri trati vládla skvelá atmosféra a povzbudzovanie nadšených divákov ich neustále hnalo vpred. Mnohí z nich obdivovali nielen športové osobnosti Anastáziu Kuzminovú, Mateja Tótha, Katarínu Berešovú, ale aj elitných bežcov z Afriky. "Vieme, kde máme rezervy," uviedol finišman našej najlepšej železiarenskej štafety Gabriel Stromp. "Oproti vlaňajšku sme mali horší čas, ale keď sa chceme na budúce zlepšiť, určite budeme musieť viac trénovať."

In-line korčuliari Juraj Hudák a Peter Eškut mali radosť z toho, že v tomto roku vytvorili svoje osobné rekordy. "Tak potom aj ja som mala nový osobák, veď som bola v cieli o osem sekúnd rýchlejšia než títo dvaja chlapci," pochválila sa Lucia Petrovičová.

Maratónkyňa Alžbeta Tiszová zabehla už svoj 129. maratón v živote. "Mne najviac prekáža, že štart maratónu organizátori ešte pred rokmi posunuli z desiatej na deviatu hodinu. A keďže vždy deň pred maratónom mám doma návštevu, nikdy sa poriadne nevyspím," dodala s úsmevom.

O svoje pocity z behov sa podelili aj naši viceprezidenti. "Bol to môj druhý minimaratón. Dosť depresívne bolo, že mi v pelotóne ušla dcéra a ocitla som sa sama. Stratila som síce nasadené tempo, ale vpred ma hnalo spontánne povzbudzovanie vďačných divákov," uviedla E. Petrášková. Podobne prežíval beh aj J. P. Coyne. "V Košiciach som štartoval po druhý raz. Vlani v minimaratóne, teraz som bol členom štafety 4 x 1/4 km. I keď som nemal dosť natrénované, svoj úsek som aj vďaka povzbudzujúcim divákom zvládol."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...