Vyhľadávanie:

Bez najlepšieho strelca

Bez najlepšieho strelca

Hádzanári IS Košice sa intenzívne pripravujú na nový ročník extraligy

V uplynulej sezóne sa hádzanári IS Košice prebojovali až do finále. V zápasoch play-off však nedokázali zdolať úradujúceho majstra z Prešova a tak sa museli uspokojiť s druhou priečkou. Čerstvý vicemajster sa na novú sezónu hádzanárskej extraligy mužov ročníka 2008/2009 intenzívne pripravuje pod vedením staronového trénera Jána Hruščáka. Ten už nie je na trénerskej stoličke sám, ale má nového asistenta. Stal sa ním jeden z najskúsenejších hráčov, niekoľkonásobný reprezentant Ján Kolesár. Keďže s hádzanou neskončil, ale je stále platným hráčom základného kádra, v novej sezóne bude hrajúcim asistentom.

Od 23. júla pokračuje druhá fáza letnej prípravy hádzanárov IS Košice. Trénovať začali v domácich podmienkach, na ihriskách bývalého Všešportového areálu a v blízkom okolí Košíc naberali kondíciu. Využívali však aj posilňovňu na zvýšenie sily i obratnosti. Začiatkom augusta pokračovali hráči v kondičnej príprave na týždennom sústredení vo Vysokých Tatrách. O tom už bližšie informuje kormidelník Ján Hruščák: "Objem tréningového plánu bol splnený. Chlapci dostali vo vysokohorskom prostredí poriadne zabrať, trénovali sme dvojfázovo. Po úspechu v minulom ročníku by sme neradi zľavili z našich cieľov. Chceme opäť hrať o špicu tabuľky, preto sa na novú sezónu svedomite pripravujeme. Naše extraligové mužstvo má ešte z uplynulej sezóny v podstate stabilizovaný káder. Odišli z neho iba dvaja hráči. Môj syn Patrik, ktorý bol v extralige najlepším strelcom, odišiel do Nemecka, kde bude hrať v bundeslige za Rhein-Neckar Löwen a odišiel aj mladý reprezentačný brankár Teodor Paul. Ten posilní maďarský prvoligový celok PLER-Airport Budapešť. Novým hráčom v našom tíme je Patrik Jurko, ktorý už v minulosti obliekal dres Košíc. Naposledy hrával v Maďarsku za mužstvo Békes. Verím, že svojimi skúsenosťami bude platnou posilou na pravej spojke. Po návrate z hotela FIS, kde sme boli ubytovaní počas sústredenia, pokračujeme s tréningami so zameraním na hernú prípravu v našej hale. Mužstvo sa zohráva, dôraz kladieme na obrannú činnosť a nacvičujeme taktické varianty v útočnej fáze. Okrem toho sa hráči stále venujú záťaži v posilňovni. Odohrali sme už dve priateľské stretnutia v Maďarskom Gyöngyösi a v uplynulom týždni sme boli v Nových Zámkoch na turnaji Milenium Cup. Tam sme sa stretli s Tatabányou, Dunaferrom, domácimi Novými Zámkami a v zápase o umiestnenie s rumunským celkom HC Odorhei. Sú to všetko iba prípravné stretnutia, príležitosť v hre dostali všetci hráči z kádra. Dnes, 20. augusta, odohráme ďalší prípravný zápas v Bardejove a potom v závere týždňa opäť odcestujeme k našim južným súperom na turnaj do Debrecína."

Nový ročník extraligy, v ktorej bude hrať len osem mužstiev, sa začne zápasmi úvodného kola v sobotu, 6. septembra. Hádzanári IS Košice však svoje domáce zápasy odohrajú vždy v nedeľu o 15. hodine. Domácu premiéru 1. kola absolvujú v nedeľu, 7. septembra, v súboji so Štartom Nové Zámky. O týždeň na to, 14. septembra, sa predstavia na palubovke v Prešove a v 3. kole, ktoré je na programe v stredu, 17. septembra, sa doma o 18. hodine stretnú s ŠKP Bratislava.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...