Vyhľadávanie:

Bežci do Blažíc

Bežci do Blažíc

Už tradične sa prvú marcovú nedeľu koná v Blažiciach vytrvalostný beh na 16 kilometrov pod názvom Beh Olšavskou dolinou. Týmito pretekmi, ktoré sa uskutočnia v nedeľu 5. marca 2017 so začiatkom o 13. hodine, odštartujú vytrvalci svoju tohtoročnú bežeckú sezónu. V poradí už 42. ročník behu v Blažiciach bude prebiehať v rámci dlhodobej súťaže Východoslovenská veľká cena vytrvalcov. Bližšie informácie o podujatí nám poskytol prezident klubu OŠK Blažice Dušan Štefáni: „Na trať sa postavia pretekári až v desiatich vekových kategóriách. A to juniorov, junioriek, v troch vekových kategóriách žien a v piatich kategóriách mužov. Trať povedie z Blažíc cez Ruskov, Ďurkov, Olšovany, Vyšný Čaj, Nižný Čaj a Bohdanovce späť do Blažíc. Štartovné je 10 eur. Záujemcovia sa môžu prihlásiť on-line na webovej stránke www.beh.sk do utorka 28. februára 2017 do 24.00 hod. Po tomto termíne je možné sa prihlásiť len pred štartom v Blažiciach za zvýšené štartovné 15 eur. Muži nad 70 rokov a ženy nad 60 rokov štartovné neplatia.

Víťaz v hlavnej kategórii zinkasuje 280 eur a za prekonanie traťového rekordu, ktorý časom 47:10 min. drží z roku 1989 pražský vytrvalec Mezulianik, sme vypísali prémiu vo výške 150 eur. Záujem o naše preteky každým rokom rastie, vlani sme zaregistrovali rekordný počet 388 pretekárov. Pre bežcov i fanúšikov sme aj tohto roku pripravili z Košíc do Blažíc a späť autobusovú dopravu. Odchod z Košíc je o 10.30 hod. zo zastávky MHD pred hotelom Gloria oproti Auparku."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...