Vyhľadávanie:

Bežci z Obal servisu s tromi titulmi

Bežci z Obal servisu s tromi titulmi



V novej atletickej Hippo Aréne v Čilistove pri Šamoríne sa konali majstrovstvách Slovenska v krose

Cez víkend sa na vzorne upravenej trati v Čilistove pri Šamoríne konali majstrovstvá Slovenska v krose pre registrovaných i neregistrovaných pretekárov všetkých vekových kategórií. Pre registrovaných bežcov bol tento šampionát kvalifikáciou na decembrové majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia vo francúzskom stredisku Hyéres. Nás teší skutočnosť, že na toto vrcholné európske krosové podujatie sa prebojovali aj dvaja pretekári z bežeckého klubu Telovýchovnej jednoty našej dcérskej spoločnosti OBAL SERVIS a.s. Košice. Jaroslav Szabo a olympionička v maratónskom behu Katarína Berešová.

Preteky sa konali na 1800 metrovom okruhu a vytrvalci ho podľa vekových kategórií absolvovali niekoľkokrát. Mladšie žiactvo malo na preteky vyhradené jedno malé kolo, staršie žiactvo dve malé kolá. Dorastenci a dorastenky absolvovali dve veľké kolá, juniorky dve kolá, juniori tri kolá, ženy míliarky i muži míliari dve kolá, ženy vytrvalkyne štyri kolá a muži vytrvalci päť kôl. Bežci Obal servisu si v silnej konkurencii počínali veľmi dobre, veď domov sa vrátili so ziskom troch zlatých medailí a jednej bronzovej. V kategórii mužov si na 9 km trati prvenstvo vybojoval člen klubu UMB Banská Bystrica Peter Ďurec, ktorý mal čas 28:37 min. a iba o 25 stotín sekundy bol rýchlejší ako druhý v cieli Juraj Vitko z Kysuckého Nového Mesta. Ten sa v tomto roku stal majstrom Slovenska v maratónskom behu, ktorý si vybojoval 4. októbra 2015 na MMM v Košiciach. Na 3. mieste skončil Jaroslav Szabo z Obal servisu, ktorý dobehol v čase 28:42 min. Z ďalších našich pretekárov sa na 5. mieste časom 29:01 min. umiestnil člen atletického klubu Slávia TU Košice, náš spolupracovník z Energetiky Imrich Pástor. Na 7. mieste prebehol cieľom Tibor Sahajda (Obal servis), ktorý mal čas 29:39 min. a v prvej desiatke štartujúcich 9. miesto obsadil časom 30:26 min. jeho klubový kolega Radovan Tomeček. Vytrvalci Obal servisu v zložení Jaroslav Szabo, Tibor Sahajda a Radovan Tomeček spolu získali 7 bodov a zaslúžene si v súťaži družstiev vybojovali majstrovský titul pred družstvami AK Veterán Bratislava, ktorý mal 18 bodov a AŠK Slávia Trnava 20 bodov.

V kategórii žien dominovala na 7200-metrovej trati členka Obal servisu slovenská reprezentantka Katarína Berešová, ktorá pretrhla cieľovú pásku v čase 25:27 min. Na 4. mieste skončila časom 26:50 min. ďalšia členka víťazného tímu Obal servis Košice Soňa Vnenčáková, na 5. mieste sa umiestnila Romana Gajdošová, ktorá mala čas 27:18 min. a 13. miesto obsadila časom 31:20 min. Veronika Dugasová. Poradie družstiev žien: 1. Obal servis Košice (Berešová, Vnenčáková, Gajdošová) 6 bodov, 2. MKŠS Kysucké Nové Mesto 17 b. 3. Slávia UK Bratislava 22 bodov. Okrem toho v kategórii dorastencov dosiahol veľmi pekný úspech nádejný vytrvalec Martin Gaňo, ktorý skončil na štvrtej priečke. Po návrate nám o priebehu krosového šampionátu tréner bežcov Obal servisu Pavol Madár povedal: "Moji zverenci sa na toto vrcholné atletické podujatie veľmi svedomite pripravovali. Kým s víťazstvom našej Katky Berešovej sme rátali, škoda, že to nevyšlo aj Jarovi Szabovi. Jeho forma v závere prípravy vrcholila, čo dokázal skvelými výkonmi na pretekoch v Nižnom Žipove i v Banskom. Ale aj tretia priečka je výborná, znamená pre nášho pretekára účasť na európskom šampionáte vo Francúzsku. Súťažilo sa za ideálneho počasia na výborne pripravenej trati. Prekvapilo nás, že na Slovensku vyrástlo za krátky čas také krásne športovisko pre atletiku. Náš Slovenský atletický zväz sa uchádza o usporiadanie krosových ME v roku 2017. Čilistovský komplex by bol dôstojným dejiskom európskeho šampionátu."


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...