Vyhľadávanie:

Bežci začínajú sezónu v Blažiciach

Bežci začínajú sezónu v Blažiciach

Býva už tradične zvykom začínať novú sezónu vytrvalcov v Blažiciach. Beh Olšavskou dolinou na 16 kilometrov organizujú OŠK Blažice v spolupráci s obecným úradom tohto roku v nedeľu 27. februára. Štart je o 13. hodine pred kultúrnym domom spomínanej obce. Týmto behom sa otvára každoročná dlhodobá bežecká súťaž v rámci Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov 2011.

Ako nás informoval prezident miestneho športového klubu OŠK Blažice Dušan Štefáni, organizátori očakávajú početnú skupinu bežcov nielen zo Slovenska, ale aj Maďarska, Poľska, Česka a Ukrajiny. Traja najlepší v štyroch vekových kategóriách mužov ( do 40, do 50, do 60 a nad 60 rokov) a v dvoch kategóriách žien (do 35 a nad 35 rokov) získajú poháre a finančné odmeny. Víťaz v hlavnej kategórii mužov si z Blažíc odnesie odmenu 170 eur, u žien získa víťazka 100 eur. Za prekonanie traťového rekordu, ktorý z roku 1989 drží Zdeněk Mezulianik z bývalého českého klubu ČH Praha časom 47:10 min., je vypísaná prémia 100 eur.

Trať pretekov bude vyznačená po trase Blažice - Ruskov - Ďurkov - Olšovany - Vyšný Čaj - Nižný Čaj - Bohdanovce, späť do Blažíc. Teplý čas a minerálne vody budú pretekárom podávané na občerstvovacej stanici v obci Olšovany, ktorá je vzdialená od štartu 8 kilometrov. Pre pretekárov i priaznivcov tohto podujatia pripravili organizátori autobus tam i späť. Odchod autobusu je zo zastávky MHD v Košiciach oproti hotelu Gloria o 11. hodine. Autobus zastavuje aj na Sídlisku Nad jazerom oproti OC Bajkal.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...