Vyhľadávanie:

Bezpečne na cestách

Bezpečne na cestách

Košice získali cenu Európskej charty bezpečnosti cestnej premávky

Cenu za najlepší akčný plán Európskej charty bezpečnosti cestnej premávky získalo minulý týždeň v Bruseli mesto Košice. Z rúk viceprezidenta Európskej komisie a Európskeho dopravného komisariátu Jacquesa Barrota ju prevzal námestník košického primátora Marek Vargovčák. Košice sú, ako J. Barrot zdôraznil, prvým mestom, ktoré v rámci EÚ túto cenu získalo. Doteraz ju udeľovali najmä firmám, neziskovým organizáciám a inštitúciám.

Akčný plán Košíc, ktorý vyhodnotili ako najlepší spomedzi 35 finalistov, predstavuje súbor akcií zameraných na bezpečnosť na miestnych komunikáciách. Patrí tu aj predškolská a školská výchova mládeže v tejto oblasti, výstavba a rekonštrukcia vybraných komunikácií a križovatiek, ktoré zvyšujú bezpečnosť a odstraňujú negatívne vplyvy z dopravy. Plynulosť cestnej premávky, a tým aj jej bezpečnosť, rieši mesto postupným zapojením všetkých križovatiek s centrálnym svetelným systémom do dopravnej ústredne. EÚ zaujala každoročná akcia September - mesiac bezpečnosti cestnej premávky, ktorú Košice organizujú v spolupráci s Policajným zborom SR, mestskou políciou, štátnou správou a školskými zariadeniami.

Európska charta bezpečnosti je iniciatíva EÚ, ktorej cieľom je podporiť jej akčný plán na zníženie počtu obetí dopravných nehôd o polovicu. Vyzýva inštitúcie, firmy, asociácie, médiá, federácie krajín EÚ, aby si naplánovali konkrétne akcie vedúce k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky a stali sa jej signatármi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...