Vyhľadávanie:

BEZPEČNOSŤ je prvoradá!

BEZPEČNOSŤ je prvoradá!

Bezpečnosť je na prvom mieste v reťazi zloženej z bezpečnosti, kvality, dodávok a nákladov.

V pondelok 10. júla  došlo k smrteľnému úrazu živnostníka pracujúceho pre nášho subdodávateľa na šrotovisku určenom pre divízny závod Energetika. Prípad je vyšetrovaný políciou, inšpektorátom práce a dodávateľom.

S hlbokým zármutkom informoval prezident Scott Buckiso v utorok manažérov o tomto tragickom smrteľnom úraze, ktorý sa stal u dodávateľa pre jeden z našich kapitálových projektov. Aj keď vyšetrovanie úrazu stále prebieha, prezident využil prvý moment na to, aby sa podelil s kolegami o niekoľko myšlienok. Apeloval pritom na nich, aby to komunikovali so svojimi spolupracovníkmi a členmi rodín.

“Zatiaľ čo prebieha vyšetrovanie hlavných príčin tohto nešťastia, chcel by som, aby ste sa zamysleli nad tým, čo to znamená.  Pozrite sa na prvú osobu, ktorú stretnete, alebo hoci aj do zrkadla a predstavte si, aké zničujúce by bolo, ak by tá osoba, alebo vy sami ste tu už neboli pre nehodu na pracovisku, ktorá zobrala život. Zapríčinilo by to žiaľ a nenahraditeľnú stratu nielen pre bezprostrednú rodinu, ale aj pre priateľov a kolegov. Nestačí len vedieť, že bezpečnosť je našou hodnotou číslo jeden, musíme aj každodenne podľa toho žiť, naši kolegovia musia podľa toho žiť a taktiež každý, kto prejde bránami podniku, sa musí podľa toho každý deň správať. Musíme zastaviť prácu, ak je to potrebné pre bezpečnosť našu či iných. Bezpečnosť pre nás vždy zostane najvyššou hodnotou a každú minútu, každú hodinu a každú pracovnú zmenu sa musíme podľa toho správať,” apeloval Scott Buckiso na manažérov, ktorí o tom budú detailne hovoriť so svojimi kolegami.

Ďalší deň, v stredu 12. júla, prezident Buckiso privítal prezidenta a CEO korporácie Davida Burritta a generálneho manažéra pre bezpečnosť v korporácii Boba Rudgea, ktorí sa prišli pozrieť na miesto nešťastia na šrotovisku, aby dostali ­informácie z prvej ruky.  I to je dôkazom, akú dôležitosť má bezpečnosť práce v celej korporácii.

“Urobili sme toho pre bezpečnosť našich zamestnancov veľmi veľa a teraz je čas, aby sme zmenili pracovnú kultúru aj medzi kontraktormi. Každý, kto dnes bol vo war roome, počul o mnohých veciach, ktoré sa vám a vašim kolegom v prvom polroku tohto roka podarili, ale to, čo  sa stalo v pondelok znamená, že  musíme robiť ešte viac. Nielen pre vlastnú bezpečnosť, ale aj pre bezpečnosť dodávateľov,“ povedal Scott Buckiso pri predstavovaní Davida Burritta na mítingu s manažmentom v šikmej zasadačke.

“Táto tragická nehoda sa nikdy nemala stať, toto je úplne neprijateľné. Korporácia U. S. Steel bola prvá v mnohých oblastiach. Bola prvá, ktorá dosiahla z predaja jednu miliardu dolárov, prvá mala radu riaditeľov, etický kódex a U. S. Steel prišla prvá aj s termínom Safety first – Bezpečnosť na prvom ­mieste,” pripomenul  manažmentu základy korporácie jej prezident a CEO David Burritt.

“Zisky neprinášajú radosť, ak niekto na pracovisku zomrie. Musíte mať oči stále otvorené a ak niečo vidíte, ­povedzte to,” žiadal prezident Burritt a dodal: “Dokazujete, že bezpečnosť práce spolu so zamestnancami zvládate a teraz musíte získané skúsenosti rozšíriť aj na dodávateľov a pokračovať zlepšovaním každej súčasti dobre fungujúcej spoločnosti. Bezpečnosť, kvalita, dodávky a náklady – toto nám musí znieť v nekonečnom rytme. Dosahujete vynikajúce výsledky, ale ľudia musia byť každý deň v bezpečí pri tom, ako vyrábame prvotriedne výrobky. Naši zákazníci si zaslúžia, aby dostali to, čo očakávajú.“

Po odpovediach na otázky manažérov o špecifických segmentoch nášho biznisu prezident Burritt prisľúbil, že o pár mesiacov príde opäť a vyjadril presvedčenie, že ľudia v U. S. Steel Košice vedia, ako sa zamerať na bezpečnosť, kvalitu, dodávky a náklady.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...