Vyhľadávanie:

Bezstarostné šantenie pred začiatkom školských povinností

Bezstarostné šantenie pred začiatkom školských povinností

Poslednú prázdninovú sobotu si v Medzeve užilo bezmála päťdesiat detí z detských domovov

A je po prázdninách... Deti už znovu derú školské lavice, dostávajú prvé známky a na mnohé zážitky z letných dní už iba spomínajú. O to, aby ich mali čo najviac i chlapci a dievčatá z dvoch partnerských detských domovov na Uralskej ulici v Košiciach i v Podolínci, sa postarala aj košická oceliareň. Na jej pozvanie prežilo 2. septembra, poslednú prázdninovú sobotu, takmer päťdesiat detí vydarenú akciu v Medzeve. Tešili sa nielen z pobytu na čerstvom vzduchu, športovania, súťaženia a sladkých odmien za dobré výkony, ale aj zo zábavy a všakovakých tvorivých dielní, z ktorých si svoje výtvory odniesli so sebou na pamiatku alebo ich darovali svojim novým kamarátom.

Pred dobrým obedom, ale i po ňom, sa mnohí bezstarostne vyšantili na trávnatom futbalovom ihrisku, pri loptových hrách pod vysokou sieťou a košmi, v kolkárni, pri stolnom tenise i pri hádzaní šípkami na terč, no a tie najmenšie tiež v skákajúcom hrade. Vari najviac plno bolo pri stoloch pod slnečníkmi, kde si dávali chlapci i dievčatá od animátoriek zvečniť na tvár i na ruky farebné trblietavé tetovanie a kde mohli svoju šikovnosť pri tvorbe rôznych výrobkov predviesť tak menšie deti, ako aj tínedžeri. A bolo čo obdivovať. Každý tu musel oceniť zručné ruky Niny z Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci, ktorá precízne splietala nite pestrofarebných vĺn do zložitých vzorov náramkov. Dokonca aj s menami. Jednému z nich sa tešila aj Zuzka. „Náramky som sa naučila pliesť sama, podľa návodu v knižke a potom aj na internete. Výroba jedného, záleží od jeho šírky a zložitosti, mi trvá najviac hodinu,“ prezradila nám šikovná dievčina krátko pred tým, než sa všetky deti plné dojmov a nových zážitkov vydali na spiatočnú cestu.

„Ďakujeme,“ zaznievalo z mnohých strán pri nastupovaní do autobusov...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...