Vyhľadávanie:

Biela pastelka 2018

Biela pastelka 2018

Pre mnohých ľudí je kreslenie bielou pastelkou nezmyselné – takúto kresbu predsa nikto nevidí! Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska však už 17 rokov dokazuje, že aj ona zmysel má. Ide totiž o pomyselnú kresbu, do ktorej sa zapája stále viac a viac tých, ktorým nie je život nevidiacich a slabozrakých ľahostajný. Aj tento rok môže každý z nás chytiť bielu pastelku a do celkového obrazu ochoty pomáhať ľuďom so znevýhodnením prispieť pár ťahmi.

V piatok 21. septembra 2018, v deň zbierky Biela pastelka, budú môcť aj košickí hutníci stretnúť vo Vstupnom areáli USSK dobrovoľníkov z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska a prispieť na dobrú vec. Na Hlavnej ulici v Košiciach budú pre všetkých od 10:00 do 17:00 pripravené informačné stánky, kde si vďaka simulačným okuliarom budú môcť vyskúšať, ako „vidia“ ľudia s poruchou zraku, prejsť sa s bielou palicou, napísať si niečo v Braillovom písme či oboznámiť sa s kompenzačnými a optickými pomôckami, ktoré nevidiacim a slabozrakým pomáhajú v každodennom živote.

Výnos verejnej zbierky bude použitý na podporu aktivít, ktoré ľuďom so zrakovým postihnutím pomáhajú začleniť sa do bežného života, na špeciálne rehabilitačné programy zamerané na výcvik samostatnej chôdze s bielou palicou, na kurzy Braillovho písma, práce s rôznymi kompenzačnými pomôckami, sebaobsluhy, ale aj na oboznamovanie verejnosti s možnosťami riešenia problémov nevidiacich a slabozrakých ľudí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...