Vyhľadávanie:

Blíži sa Deň narcisov

Blíži sa Deň narcisov

Aj na Slovensku sa už stalo dobrým zvykom, že každý rok, vždy začiatkom apríla, prejavujú ľudia prostredníctvom žltých kvietkov jari svoju podporu boju proti rakovine. Pripnúť si kvietok narcisu budeme mať možnosť o necelé dva týždne, 13. apríla, už po jedenásty raz. Cieľom najväčšej verejno-prospešnej zbierky na Slovensku, ktorú organizuje Liga proti rakovine SR a ktorú materiálne i finančne podporila spoločnosť U. S. Steel Košice, je upriamiť pozornosť verejnosti na riešenie problematiky tohto závažného ochorenia, ktoré si nevyberá. Postihuje mužov, ženy i deti.

Deň narcisov sa postupom času stal najmasovejšou dobrovoľnou zbierkou, ktorú podporujú tisícky ľudí. Vďaka ich štedrosti môže Liga proti rakovine organizovať rôzne programy zamerané na liečbu tohto ochorenia, výskumné, vedecké a klinické projekty, nakupovať potrebnú prístrojovú techniku, organizovať klubovú činnosť pacientov s onkologickým ochorením, ale aj onkologickú výchovu v školách, poradenskú službu, vrátane Linky pomoci.

Vlani sa podarilo vyzbierať na Slovensku v doterajšej histórii zbierky najviac - bezmála 18,5 milióna korún, v areáli spoločnosti U. S. Steel Košice presne 58 103 korún. V piatok, 13. apríla, budeme mať opäť príležitosť stretnúť vo vstupnom areáli dobrovoľníkov a aktivistov Ligy proti rakovine, a to na piatich stanoviskách - pri bránach 2B a 3B, na veľkom parkovisku, pri poliklinike a jedálni, ktorí budú ponúkať kvietok nádeje za symbolickú cenu. Ak si ho od aktivistov, ktorí budú mať pri sebe povolenie Ministerstva vnútra SR na organizovanie zbierky kúpite, pomôžete dobrej veci.

Rovnako tiež, ak sa rozhodnete v piatok večer o 19. hodine pozrieť a vypočuť si v Štátnom divadle Košice operu Rusalka. Predstavenie v réžii Zděnka Trošku, ktoré je venované košickej pobočke Ligy proti rakovine, sa začne o 19. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...