Vyhľadávanie:

Boj o každú loptičku

Boj o každú loptičku

Z majstrovstiev U. S. Steel Košice v stolnom tenise mužov a žien

Víťazky
Tri najlepšie stolné tenistky v súťaži jednotlivkýň. Zľava tretia Dávidová, vedľa nej majsterka U. S. Steel Košice Kacvinská a vpravo druhá v poradí Olejárová.

V stolnotenisovej herni vysokoškolských internátov na Jedlíkovej ulici sa konali majstrovstvá U. S. Steel Košice v stolnom tenise mužov a žien. Okrem súťaže jednotlivcov sa o cenný primát bojovalo aj v súťaži trojčlenných tímov mužov a dvojčlenných družstiev žien. Do bojov za zelenými stolmi zasiahlo 40 mužov a 8 žien, z ktorých sa o medailové priečky podelili favoriti z uplynulých ročníkov šampionátu i letných olympiád.

V súťaži mužov sa sitom vylučovacích bojov medzi kvarteto najlepších prebojovali Fotta, André, Sabol a Novák. V zápase o 3. miesto Jozef Fotta z TVa zdolal svojho spolupracovníka z Teplej valcovne Štefana Nováka 3:2 na sety, a taký istý dramatický zápas videli diváci aj vo finále. Hráč Mechaniky Jozef André zvíťazil 3:2 nad Cyrilom Sabolom z Oceliarne a získal titul majstra U. S. Steel Košice pre rok 2004. Na ďalších priečkach sa v prvej osmičke umiestnili: 5. Milan Kobularčík (Mechanika), 6. Peter Surgent (Koksovňa), 7. Milan Laporčák (Vysoké pece), 8. Ján Keruľ-Kmec (TVa).

Už tradične medzi ženami dominovali dopravárky. Nielenže obsadili prvé dve miesta v súťaži jednotlivkýň, ale suverénne získali aj titul v družstvách. V zápase o 3. miesto zvíťazila Petronela Dávidová nad Gabrielou Gablerovou (obidve hráčky z Vedenia USSK) 3:0 na sety a vo finále staronová majsterka Eva Kacvinská z Dopravy zdolala ďalšiu dopravárku Andreu Olejárovú 3:0. Umiestnenie na ďalších miestach: 5. Monika Gerová, 6. Eva Hudáková (obidve Vedenie USSK-B), 7. Viera Verešová, 8. Irena Šándorová (obidve Doprava B).

V súťaži družstiev mužov v zápase o 3. miesto zvíťazila Koksovňa v zložení Peter Búrik, Peter Surgent a Alexander Ivanov nad Studenou valcovňou (Gabriel Icso, František Kučera a František Beer) 5:4. Vo finále Štefan Novák, Jozef Fotta a Ján Keruľ-Kmec z Teplej valcovne vyhrali nad Mechanikou (Milan Kobularčík, Miroslav Koscelanský a Jozef André) 5:1.

V súťaži družstiev žien v zápase o 3. miesto hrali rezervy z Dopravy a Vedenia USSK. Výsledkom 3:0 zvíťazilo béčko z Vedenia USSK v zložení Eva Hudáková, Monika Gerová. Vo finálovom súboji dvoch A-družstiev si lepšie počínalo áčko z Dopravy v zložení Eva Kacvinská, Andrea Olejárová, ktoré 3:0 zdolalo áčko Vedenia USSK (Petronela Dávidová a Gabriela Gablerová).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...