Vyhľadávanie:

Bojovali o zlato, získali striebro

Bojovali o zlato, získali striebro

V Košiciach sa hokejoví priaznivci zásluhou juniorov HC predsa len dočkali medailí

Hokej
Dvojica trénerov juniorského tímu HC Košice zľava Igor Liba a Milan Staš zo striedačky pozorne sledujú výkony svojich zverencov na ľade.

V nedávno skončenej extraligovej hokejovej sezóne 2004/2005 sa pozornosť hokejových fanúšikov sústredila len na seniorskú súťaž. V nej hokejisti HC Košice obsadili, podobne ako vlani, 4. miesto. Lenže HC Košice, to nie je len mužstvo seniorov, pretože tento náš košický klub vychováva hokejové talenty v mládežníckych družstvách od tých najmladších žiakov v prípravke až po juniorov.

Kým starší dorastenci obsadili v uplynulej sezóne desiatu priečku konečného poradia, na majstrovský titul siahali juniori. Po základnej časti skončili na 2. mieste a postupne sa v sérii play off zápasov prebojovali až do finále. V súboji s Trenčínom chceli presláviť v tejto sezóne klub i mesto Košice a získať majstrovský titul. V poslednom zápase sa im to však nepodarilo.

Bližšie o tom hovorí jeden z dvojice trénerov juniorského celku HC Košice Milan Staš: "Spolu s mojím kolegom na trénerskej lavičke Igorom Libom sme verili, že naši zverenci titul získajú. Vo finálovej sérii sme najprv prehrali v Trenčíne 1:4, potom však naši chlapci doma zvíťazili 5:1, ale v rozhodujúcom treťom zápase opäť v Trenčíne sme podľahli domácemu tímu 1:5. V tomto treťom stretnutí sme nezachytili nástup domácich, keď už v sedemnástej sekunde prekonali nášho brankára a v polovici úvodnej tretiny sme inkasovali druhý gól. Strelecky sme sa presadili dosť neskoro, až za nepriaznivého stavu 0:4, a to na zvrat v zápase už nestačilo. Škoda, lebo v tejto sezóne sme si verili a najmä po druhom finálovom zápase u nás doma, ktorý sme vyhrali 5:1, sme si mysleli, že sme lepší a prehrať nemôžeme. Stalo sa, na ceste za zlatom sme neurobili ten posledný krok a tak sme sa museli uspokojiť iba so striebrom."

Košičania ako druhí v tabuľke po základnej časti začali štvrťfinálové súboje play off so siedmym Zvolenom. V play off sa hralo na dva víťazné zápasy a tak po víťazstvách nad Zvolenom doma 2:1 a na ľade súpera 5:3 postúpili zverenci trénerov M. Staša a I. Libu do semifinále, kde sa stretli s Popradom. S Podtatrancami naši juniori doma prehrali v prvom zápase 1:2, pod Tatrami však vyhrali 5:4 v predĺžení a v treťom stretnutí opäť doma zdolali svojho súpera 5:3 a ocitli sa vo finále.

V boji o titul sa stretli už so spomínaným Trenčínom a obidve mužstvá juniorov suplovali v tejto extraligovej sezóne neúčasť vo finálovej sérii mužstvá seniorov, ktoré sa do finále neprebojovali. V košickom juniorskom tíme boli najmä vo finálových stretnutiach oporami hráči, ktorí aj v tejto sezóne zbierali skúsenosti v extralige seniorov, a to Jenčík, Bulík, Dravecký, ale aj Bodnár, Marcinko či Bartánus. Okrem nich sa však o zisk strieborných medailí zaslúžili tí, ktorí najčastejšie dostávali ako hráči zo základného kádra príležitosť na ľade v priebehu celej sezóny. Sú to brankári Pec, Medvedík a Kotlár, obrancovia Bakšay, Takáč, Smerek, Chmelo, Mazúch, Gajdoš, Jašek a Kramár, ako aj útočníci Segľa, Leitner, Majerník, Zagyi, R. Liba, Turlík, Tkáč, Dzurik, Klimek, Farkaš a Suja.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...