Vyhľadávanie:

Brankár Hylák po prvý raz bez gólu

Brankár Hylák po prvý raz bez gólu

Po východniarskom derby Košice - Poprad je v hokejovej extralige reprezentačná prestávka

Zápasom 19. kola HC Košice - HK Poprad odštartovala v nedeľu 3. novembra hokejová Tipsport extraliga tretiu šestinu základnej časti. Hokejisti HC Košice do nej vstúpili skvelým víťazstvom, keď vo východniarskom derby zdolali Podtatrancov 5:0. V tomto súboji bolo zaujímavé, že o prvé tri góly v bránke hostí sa postarali mladí odchovanci košického hokeja, obranca Macejko a útočníci Hinďoš a Boltun. Kým Hinďoš s Macejkom strelili svoje prvé góly v tomto ročníku extraligy, pre Boltuna to bol jeho druhý presný zásah v sezóne. "Aj keď nám chýbali viacerí skúsení hráči, zápas potiahli mladíci, ktorí strelili dôležité góly a tie nám pomohli k zaslúženému víťazstvu," pochválil po zápase našich mladých hráčov tréner Anton Tomko.

A ešte jeden hráč z nášho tímu vyčnieval nad všetkými. Bol to brankár Alexandr Hylák, ktorý po prvý raz v tejto sezóne vychytal čisté konto. "To ma samozrejme potešilo. Som rád za tento zápas, víťazstvo v ňom a že môj výkon pomohol chlapcom dostať sa do dobrej pohody. Hrali pokojnejšie a záver zápasu sme si mohli potom spoločne užívať. Posledný duel pred reprezentačnou prestávkou na domácom ľade si náš tím nemohol ani lepšie predstaviť," poznamenal český brankár v košickom drese. Aj jeho zásluhou majú Košičania v tabuľke 44 bodov a sú naďalej na vedúcej priečke v tabuľke s päťbodovým náskokom pred Nitrou a Banskou Bystricou.

V hokejovej extralige je teraz prestávka, počas ktorej budú hokejisti Slovenska štartovať na Nemeckom pohári v Mníchove. V rámci turnaja sa Slovensko stretne v piatok 8. novembra s USA, v sobotu 9. novembra s domácim Nemeckom a v nedeľu 10. novembra bude ich súperom Švajčiarsko. V nominácii, ktorú ešte v uplynulom týždni oznámil tréner hokejovej reprezentácie Slovenska Vladimír Vůjtek, je len jeden košický odchovanec, brankár Rastislav Staňa, ktorý oblieka dres účastníka KHL CSKA Moskva.

Extraliga bude pokračovať zápasmi 20. kola až v stredu 13. novembra, keď sa hokejisti HC Košice predstavia na ľade súpera v Žiline. Aj ďalšie dva nasledujúce zápasy odohrajú Košičania vonku, a to v piatok 15. novembra v Nitre a v nedeľu 17. novembra v Martine. Najbližšie domáce stretnutie sa v Steel aréne uskutoční až v piatok 22. novembra o 18. hodine s Banskou Bystricou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...