Vyhľadávanie:

Brigáda na cyklotrase Hornád

Brigáda na cyklotrase Hornád

Cyklotrasa Hornád, ktorá vedie z Košíc popri Hornáde do Trsteného pri Hornáde a ďalej až do Vyšnej a Nižnej Myšle, bola vybudovaná v rokoch 2003 - 2004 Občianskym združením SOSNA v spolupráci s 1. Slovenským cykloklubom Košice, miestnymi dobrovoľníkmi a združením obcí Mikroregión Hornád. Táto oficiálne registrovaná a značená cyklotrasa sa teší značnej obľube medzi miestnymi obyvateľmi aj Košičanmi.

Žiaľ, časť cyklotrasy Hornád, najmä úsek medzi Krásnou nad Hornádom a mostom v Ždani, je vo veľmi zlom stave a potrebuje súrne opravu. Preto budú obecné úrady Nižná Myšľa, Kokšov - Bakša, Miestny úrad MČ Košice Krásna nad Hornádom v spolupráci s obecnými úradmi v Čani a Ždani v týždni od 22. 5. do 26. 5. realizovať úpravu neschodných úsekov cyklotrasy Hornád. Upravovať sa budú hlavne úseky v častiach: Krásna nad Hornádom pri štrkovisku, Kokšov - Bakša od železničného mosta až po úsek končiaci pri cestnom moste pri obci Ždaňa. Úprava trasy bude zameraná na vyrovnanie povrchu terénu a najmä na odstránenie dier. Na úprave sa použije štrk, ktorý poskytne U. S. Steel Košice, s.r.o. Ľudí a techniku zabezpečujú jednotlivé partnerské obce mikroregiónu Hornád vo vlastnej réžii.

V nadväznosti na tieto úpravy sa v sobotu 3. júna uskutoční brigáda na spomínaných úsekoch cyklotrasy, počas ktorej je plánované orezávanie krovín, vykosenie okrajov cesty a čistenie úseku cyklotrasy od odpadkov. Na brigádu pozývame všetkých milovníkov cyklistiky z radov zamestnancov U. S. Steel Košice. Organizačné pokyny budú zverejnené v nasledujúcom čísle Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...