Vyhľadávanie:

Brigáda na magistrále

Brigáda na magistrále

Klub turistov Víkend Košice pozýva všetkých vyznávačov bežeckého lyžovania v sobotu, 22. novembra, na brigádu po trase Vraňarskej magistrály. Zraz účastníkov je v Zlatej Idke (zastávka HS) a odtiaľ bude brigádnická trasa pokračovať - štôlňa Brauner (chata) - Hutná - bežecký areál po červenej turistickej značke - chata Erika - čajovňa - Zlatoidské lúky - tisícovka - chata Lajoška - cesta Židovka, až po rázcestie na Vyšný Klátov, Jahodnú alebo na Bankov. Dĺžka trasy je približne 25 km, ale podľa situácie ju možno skrátiť.

Vedúcim brigády je "barón" Jozef Mitaľ, ktorý poskytol záujemcom a milovníkom prírody z U. S. Steel Košice ďalšie informácie: "Na brigádu si treba priniesť pílku, sekeru, pracovné rukavice a dobrú náladu. Budeme čistiť terén v okolí lyžiarskej stopy, aby sme sa mohli v zime na bežkách v našej obľúbenej turistickej lokalite plynulo a bezpečne presúvať z miesta na miesto a vrátiť sa domov zdraví." Doprava do Zlatej Idky je o 7. hodine autobusom zo stanice SAD s možnosťou nastúpiť aj pri Magistráte mesta Košíce a na sídlisku KVP.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...