Vyhľadávanie:

Bude Domom 2008 Steel Aréna?

Bude Domom 2008 Steel Aréna?

Už onedlho vyhlási Poľské bytové združenie Lublin, organizátor prestížneho medzinárodného podujatia DOM 2008, laureátov súťaže o Krištáľovú tehlu za najlepšiu stavebnú investíciu na obidvoch stranách východnej hranice Európskej únie. Rovnako ako vlani, aj tentoraz prevzal nad ním záštitu primátor mesta Košice František Knapík. Svoje želiezko v ohni má i naše mesto, ktoré sa do súťaže prihlásilo objektom Steel Arény.

V uplynulom ročníku, podľa informácie Lucie Mihokovej, hovorkyne primátora a MMK, sa Košice uchádzali o krištáľovú tehlu dvomi stavbami. Rekonštrukciou Kaplnky sv. Michala a doplnením dlažby na námestí severne od Dómu sv. Alžbety. Prestížna cena napokon putovala do rúk projektanta a dodávateľa stavby rekonštrukcie Kaplnky sv. Michala a investora - mestu Košice.

Predmetom súťaže, ktorá má deväťročnú históriu, sú obytné budovy, polyfunkčné objekty pre bývanie a občiansku vybavenosť, objekty prechodného bývania, obytné súbory, verejné priestranstvá, pamiatkové i verejnoprospešné objekty realizované od januára 2006 do septembra 2008. Zámerom organizátorov je rozšíriť ju z doterajšej euroregionálnej podoby do štátov, krajov a okresov ležiacich od Škandinávie po Balkán.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...