Vyhľadávanie:

Buďme k Európe féroví

Buďme k Európe féroví

Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič na besedách v Košiciach

Podpredseda Európskej komisie zodpovedný za medziinštitucionálne vzťahy a administratívu Maroš Šefčovič pobudol v pondelok tohto týždňa, 24. októbra 2011, na pracovnej návšteve v Košiciach. Popoludní v posluchárni U. S. Steel Košice vystúpil s prednáškou Buďme k Európe féroví, diskutoval so študentmi i pedagógmi Technickej univerzity v Košiciach o príležitostiach, ktoré dáva Európska únia svojim členským krajinám a ich obyvateľom, o jej politike, financovaní, vlne kríz, ktorým čelí a náladách medzi Európanmi i o tom, prečo je pre Slovensko členstvo v Európskej únii výhodné.

Podvečer sa v hoteli Yasmin uskutočnilo diskusné fórum Slovensko v Európskej únii, ktoré rovnako ako besedu na akademickej pôde pripravil EurActiv sk, informačný portál o dianí v Európskej únii. Zástupcovia samospráv, akademickej obce, neziskových organizácií i podnikateľskej sféry, medzi nimi aj prezident USSK David J. Rintoul a viceprezidentka pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková, debatovali s M. Šefčovičom a ďalšími pozvanými hosťami o problematike Slovenska v rozhodovacích procesoch Európskej únie. Rozhovor s podpredsedom Európskej komisie Marošom Šefčovičom prinesieme v budúcom vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...