Vyhľadávanie:

Čakajú ich Považania

Čakajú ich Považania

Hádzanári 1. MHK Košice sa v extralige prebojovali do semifinále

Košickí hádzanári skončili v extraligovej tabuľke po základnej časti na 3. mieste a podľa kľúča play off sa v ďalšom priebehu súťaže stretli vo štvrťfinále so šiestym tímom tabuľky HC THP Topvar Topoľčany. Keďže sa hralo na dve víťazstvá, prvý súboj odohrali zverenci trénera Gabriela Schmiedta na palubovke súpera, v prípadných ďalších dvoch mali výhodu domáceho prostredia. K postupu im však stačili len dva zápasy, v ktorých najprv v Topoľčanoch vyhrali 28:26 a doma 35:29.

Zabezpečili si tak postup medzi štyri najlepšie mužstvá, ktoré sa stretnú v semifinále. S Topoľčanmi to aj napriek víťazstvám veru nemali naši hádzanári také ľahké. Najmä v prvých polčasoch boli hostia nášmu tímu viac než vyrovnaným súperom a kládli tuhý odpor. Až v druhej časti zápasov sa naši hráči rozstrieľali, zlomili odpor húževnatých hráčov Topoľčian a zápasy dotiahli do víťazného konca. Košičania síce vyhrali zaslúžene a splnili svoj cieľ, lenže takýmito rozpačitými a nesústredenými výkonmi, akými sa prezentovali vo štvrťfinálových stretnutiach, určite nebudú stačiť na ich semifinálového súpera. Stretnú sa s mužstvom MŠK Považská Bystrica, s ktorým v tejto sezóne nemajú naši hádzanári zo vzájomných zápasov priaznivú bilanciu. Na otázku, aké šance má mužstvo 1. MHK pred semifinálovými zápasmi s Považanmi na postup, nám tréner nášho tímu G. Schmiedt povedal:

"Je pravda, že s týmto súperom sa nám v tejto sezóne nedarí, veď je to jediný celok, s ktorým sme v základnej časti nevyhrali, ale o to viac nás to motivuje konečne zabrať naplno. Máme ešte dosť času sa na silný tím Považanov dokonale pripraviť. Verím, že dvojtýždňová prestávka do semifinálovej série nám pomôže dať dokopy káder aj po zdravotnej stránke, nakoľko niektorí hráči majú menšie zranenia. V každom prípade by sme chceli odohrať vyrovnané stretnutia a našich priaznivcov možno aj príjemne prekvapiť. Nemáme čo stratiť, môžeme len a len získať. "

Semifinále sa už hrá na tri víťazné zápasy, prvé dva odohrajú hráči 1. MHK Košice v dňoch 22. a 23. apríla na palubovke súpera. Tretí zápas je na programe 29. apríla v Košiciach a prípadný štvrtý súboj by sa odohral opäť u nás 30. apríla. Keby sa v týchto štyroch stretnutiach o postupujúcom do finále nerozhodlo, hralo by sa ešte piate stretnutie 3. mája na Považí. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Tatran Prešov - ŠKP Bratislava, majstrovský titul z vlaňajška obhajujú hádzanári Prešova. Porazené mužstvá zo semifinále play-off sa potom stretnú o 3. miesto tiež na 3 víťazné zápasy a hralo by sa od 13. mája.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...