Vyhľadávanie:

Čakajú nás zmeny pri doprave do a zo zamestnania

Čakajú nás zmeny pri doprave do a zo zamestnania

Viacero zmien pri doprave do a zo zamestnania nás čaká v najbližších týždňoch. Vynútia si ich nielen rekonštrukčné práce na električkových tratiach MHD, ktoré plánuje Dopravný podnik mesta Košice realizovať v júli a auguste tohto roka, ale i už tradičné obmedzenie dopravy počas letných prázdnin.

Celé dva mesiace, od 1. júla do 31. augusta 2004, bude prebiehať v poradí už tretia etapa rekonštrukčných prác na Južnej triede, a to na úseku od obchodného domu Astória k Námestiu osloboditeľov, v rámci ktorej budú vymenené koľajnice a nainštalovaný odhlučňovací systém. Ako nás informoval Karol Kuzma, vedúci odboru dopravné služby DPMK, električka R5 počas opráv jazdiť nebude, nahradí ju autobusová doprava s konečnou zastávkou na Námestí osloboditeľov. Na nej budú musieť cestujúci do U. S. Steel Košice prestupovať na linku R1.

Osem dní má trvať ďalšia čiastočná výluka električkovej dopravy, a to súvislosti s opravami na dopravnej slučke vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice. Práce sa začnú 6. júla 2004. Doprava do a zo zamestnania bude kombinovaná. Na ranné zmeny sa železiari dostanú električkami, podobne ako domov z nočných a popoludňajších zmien. Počas dňa budú k dispozícii autobusy.

Od 1. júla do 1. septembra 2004, zatiaľ skúšobne, bude zo vstupného areálu na linke R7 spoj s odchodom o 15.43 hodine zrušený. Nahradí ho spoj na linke R1 s tým istým odchodom o 15.43 hodine. Toto opatrenie určite uvítajú tí železiari, ktorí nestíhali prípoje na vlak. Aj v tomto roku so začiatkom prázdnin a dovolenkovej sezóny pristúpi DPMK k obmedzeniu mestskej hromadnej dopravy. Jeho rozsah sa od minulého leta nelíši.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...