Vyhľadávanie:

Čakanie na prvé víťazstvo

Čakanie na prvé víťazstvo

Dnes a vo štvrtok play off zápasy so Slovanom v Steel Aréne

V piatok 3. marca sa v Steel Aréne odohral historický prvý extraligový hokejový zápas, v ktorom sa domáci celok HC Košice stretol v 53. kole základnej časti so Zvolenom. Škoda, že sme nevyhrali, hovorili po stretnutí fanúšikovia domáceho tímu, premiéra by bola určite radostnejšia. Zverenci trénera Jána Selveka boli trochu v tomto súboji premotivovaní a svojmu súperovi podľahli 3:4.

V novinárskej lóži sme si všímali najmä tie úvodné minúty, ktoré sa zapíšu do análov Steel Arény. Prvé buly vyhral Šechný, ktorý v minulosti hrával za Košice, prvú strelu vyslal na bránku náš Kayzel, s pukom z jeho hokejky sa po prvý raz stretol bývalý brankár Košíc Šimonovič. Potom si ako prvý sadol na trestnú lavicu náš obranca Špelda, no a prvý gól strelil v novej aréne v 4. minúte zvolenský Bartek. Prvý gól z domáceho tímu strelil v 12. minúte obranca Podhradský, no a hneď v extraligovej premiére bol štadión vypredaný, v ktorom bolo oficiálne 8343 divákov.

Veríme, že takáto návšteva nezostane len v archívnom zápise historického dňa 3. marca 2006 po prvýkrát, ale že vypredané bude aj v ďalších stretnutiach hokejovej extraligy v Košiciach. A napokon Košice trpezlivo čakajú na svoje extraligové víťazstvo v Steel Aréne. Kedy ho "zaknihujeme"? Boli by sme najradšej, keby to už bolo dnes proti Slovanu. V zápase so Zvolenom sa v drese hostí predstavili viacerí hráči, ktorí v minulosti obliekali košický dres, ako Šechný, Plavucha, Cibuľa i Babka a prostredie v Steel Aréne si veľmi chválili. Jeden z nich, obranca Babka, ktorý ešte v roku 1999 bol na štadióne v Čermeli pri zisku piateho košického majstrovského titulu, nám po zápase vyjadril svoje pocity: "Štadión je perfektný, konečne malo po desiatich rokoch hokejové prostredie v Košiciach skvelú úroveň. Zrejme je to najväčšia ľadová plocha na Slovensku, ktorej sme sa snažili rýchlo prispôsobiť už pri rozcvičení. Upútali ma strmé tribúny, diváci sú tak blízko k ploche a dobre môžu sledovať zápas. Viem, že Košičania chceli pokrstiť novú halu víťazstvom, boli, ako sa hovorí, nabudení a nevzdávali sa v úvode i keď prehrávali. Dokázali otočiť vývoj skóre, no my sme hrali hlavne v druhej tretine v pohode a jasne sme vykročili za víťazstvom."

V nedeľu odohrali Košičania v základnej časti extraligy posledný zápas v Trenčíne, kde remizovali po predĺžení 2:2. Do štvrťfinále play-off zasiahnu z druhej priečky a ich súperom bude podľa vopred určeného kľúča siedmy Slovan Bratislava. Hrá sa na štyri víťazné stretnutia. Prvé dva zápasy odohrajú Košičania na domácom ľade už dnes a zajtra od 17.00 hodiny v novej Steel Aréne. Ten druhý duel vo štvrtok pred televíznymi kamerami. Bratislavský Slovan je silný súper, a to i napriek tomu, že po základnej časti skončil len na 7. mieste v extraligovej tabuľke. Nielen teraz, ale už roky je Slovan v Košiciach ťahákom a súboj Košíc s Bratislavou je najatraktívnejším párom štvrťfinále.

Ostatné štvrťfinálové dvojice tvoria: Nitra - Skalica, Zvolen - Žilina a Trenčín - Poprad. Okrem stretnutia HC - Slovan odohrá dnes a zajtra svoje zápasy aj dvojica Nitra - Skalica. Ďalšie dve dvojice Zvolen - Žilina a Trenčín - Poprad odohrajú svoje prvé zápasy v piatok 10. a v sobotu 11. marca 2006. Ďalšie termíny odvetných stretnutí pre Košice, Slovan, Nitru a Skalicu je nedeľa 12. a pondelok 13. marca a pre kvarteto Zvolen, Žilina, Trenčín a Poprad je to utorok 14. a streda 15. marca. Keby sa v týchto termínoch o postupujúcich do semifinále nerozhodlo, ďalšími dňami sú pre prvé štyri mužstvá štvrtok 16., sobota 18. a pondelok 20. marca, pre druhé štyri tímy je to piatok 17., nedeľa 19. a utorok 21. marca. Semifinálové súboje sa uskutočnia od 24. marca do 6. apríla a finále bude na programe od 9. apríla do 21. apríla 2006.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...