Vyhľadávanie:

Cena mesta Košice aj pre hutníkov

Cena mesta Košice aj pre hutníkov

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Košiciach schválili na svojom ostatnom rokovaní, ktoré sa uskutočnilo minulý týždeň, 23. a 24. februára, udelenie Ceny mesta Košice desiatim jednotlivcom a trom kolektívom. Na už tradičnom slávnostnom ceremoniáli, ktorým v máji vyvrcholia oslavy Dňa mesta Košice, si ocenenie prevezmú aj dvaja zamestnanci U. S. Steel Košice. Prevádzkový inšpekčný zámočník z prevádzky Opravy uzlov valcovní DZ Údržba a tréner reprezentačného družstva v kolkoch nevidiacich za aktívny prínos v rozvoji športovej činnosti nevidiacich a slabozrakých športovcov Slovenska Jozef Kolbaský a Július Valenta z úseku Riaditeľa pre spoľahlivosť VTZ ako člen kolektívu reprezentačných trénerov Slovenskej republiky za výchovu mladých karatistov a za vynikajúce úspechy svojich zverencov doma i v zahraničí.

Ceny v kategórii jednotlivcov udelia aj saleziánskemu kňazovi Petrovi Bešényeiovi, novinárovi Jozefovi Červínkovi, profesorovi Univerzity veterinárneho lekárstva v Košiciach Jánovi Dankovi, pedagogičke Anne Futóovej, riaditeľovi Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach Jánovi Gašparovi, predsedovi Historickej spoločnosti I. Henszlmanna v Košiciach Jurajovi Halászovi, dlhoročnému košickému mládežníckemu trénerovi a rozhodcovi Štefanovi Hrušovskému, významnému predstaviteľovi slovenskej vedy v oblasti biomedicíny profesorovi Jozefovi Maršalovi in memoriam a profesorovi Technickej univerzity v Košiciach Igorovi Podlubnému. V kategórii kolektívy ocenenie získajú: Katedrálny zbor sv. Cyrila a Metoda v Košiciach, Divadlo Thália a kolektív reprezentačných trénerov Slovenskej republiky - okrem už spomínaného Júliusa Valentu i František Kretovič a Peter Bozogáň.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...