Vyhľadávanie:

Cena mesta Košice Jozefovi Kolbaskému a Júliusovi Valentovi

Cena mesta Košice Jozefovi Kolbaskému a Júliusovi Valentovi

Primátor ocenil jednotlivcov a kolektívy

Tohtoročné oslavy Dňa mesta Košice vyvrcholili v piatok 7. mája, v deň 641. výročia udelenia erbovej listiny mestu Cassovia panovníkom Ľudovítom Veľkým, oceňovaním jednotlivcov a kolektívov, ktorí sa najviac zaslúžili o šírenie dobré mena Košíc. Slávnostný ceremoniál udelenia ocenenia Čestný občan mesta Košice, Ceny mesta Košice, Ceny primátora mesta Košice a Plakety primátora mesta Košice sa uskutočnil v Historickej radnici za prítomnosti predstaviteľov politického, verejného a spoločenského života Slovenska, kraja a mesta.

Primátor mesta Košice František Knapík vo svojom príhovore vyzdvihol profesijné a ľudské vlastnosti laureátov. Ocenil ich čestnosť, pracovitosť, obetavosť a ľudskosť, obrovskú vytrvalosť, ochotu pomôcť a urobiť pre druhých viac. "Patrí vám obdiv a úcta všetkých," zdôraznil.

Cenu mesta Košice prevzal aj zamestnanec U. S. Steel Košice Jozef Kolbaský za prínos pri rozvoji športovej činnosti nevidiacich a slabozrakých športovcov Slovenska. Rovnaké ocenenie schválili poslanci mestského zastupiteľstva aj kolektívu reprezentačných trénerov SR v športovom karate za dlhoročnú výchovu úspešných reprezentantov SR a vzornú reprezentáciu Slovenska a mesta Košice. Július Valenta, zamestnanec oceliarskej spoločnosti, bol jedným z trojice ocenených trénerov. Cenu si spolu s kolegami prevezme neskôr, pretože v čase konania slávnosti reprezentoval krajinu na Majstrovstvách Európy v karate v Aténach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...