Vyhľadávanie:

Cena U. S. Steel Košice pre Kalahari

Cena U. S. Steel Košice pre Kalahari

Ekotopfilm 2004 v Košiciach už na budúci týždeň

Slávnostným vyhlásením výsledkov a odovzdávaním cien víťazom v zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave sa v piatok, 29. októbra podvečer, skončil XXXI. ročník Medzinárodného festivalu odborných filmov, TV programov a videoprogramov EKOTOPFILM 2004. Na záverečnom ceremoniáli generálneho partnera podujatia, ktorým bola už po štvrtý raz spoločnosť U. S. Steel Košice, zastupoval vedúci oddelenia environmentálne vzťahy Róbert Brožek z útvaru GM pre environment.

Porota pod taktovkou svojho predsedu Zdenka Filipa z Nemecka zhliadla a vyhodnotila 121 súťažných programov z 26 krajín zaradených do šiestich kategórií. Grand prix Ekotopfilm 2004 a Cenu vlády SR udelila porota filmu USA Power Shift: Energy and Sustainability - Zmena energie: Energia a udržateľnosť, ktorý režíroval Kirk Bergstrom.

Hlavnú cenu v kategórii populárno-vedecké filmy získala nemecká snímka Pestovanie energie na farme - Biomasa a poľnohospodárstvo, v kategórii výchovno-vzdelávacie poľský film Dobré poľnohospodárske praktiky pri kultivácii pôdy. V kategórii reklamné filmy a videoklipy zvíťazil francúzsky film Nič, ale priveľa, v kategórii dokumentov film USA Obrábanie morí a v kategórii filmov pre deti a mládež Živá voda zo slovenskej produkcie. Hlavnú cenu v kategórii publicistických filmov a Cenu U. S. Steel Košice získal film Kalahari časť I. - Veľká smädná krajina a Kalahari časť II. - Zaplavená krajina, ktorý do súťaže prihlásili americkí tvorcovia. Režisérom diela je Tim Liversedge.

Prehliadka vybraných ocenených filmov medzinárodného festivalu Ekotopfilm 2004 sa v Košiciach v kine Tatra začne už na budúci týždeň v utorok, 9. novembra a potrvá do štvrtka 11. novembra. Dopoludňajšia projekcia je určená pre žiakov základných a stredných škôl, večerná, so začiatkom o 17.30 hodine, pre širokú verejnosť. Vstup je zadarmo.

Súčasťou festivalu v našom meste bude aj sprievodný odborný program. V stredu 10. novembra sa uskutoční panelová diskusia pedagógov zameraná na problematiku environmentálnej výchovy a vzdelávania na tému Lepšie je keď chcem, ako keď musím. Štvrtkové popoludnie, 11. novembra, bude patriť panelovej diskusii na tému Zahraničné investície v SR.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...