Vyhľadávanie:

Cena za multimediálny projekt

Cena za multimediálny projekt

Španieli ocenili kreativitu učiteľov i žiakov SOŠ Košice-Šaca

V medzinárodnej súťaži, ktorú, pod názvom Peace and the United Nations, zorganizovala španielska mimovládna organizácia Paz y Cooperatión s poradným statusom pri OSN, uspeli učiteľky Mária Šamajová a Ľudmila Juhásová spolu so študentmi 4. A. triedy Strednej odbornej školy v Košiciach-Šaci. Cenu si v uplynulých dňoch prevzali z rúk riaditeľky odboru kultúrnej diplomacie Ministerstva zahraničných vecí SR Jany Tomkovej. Významný úspech získali za multimediálny projekt - videonahrávku, na ktorej bol záznam z osláv Medzinárodného dňa mieru. Škola ho v svojich priestoroch zorganizovala vlani, 21. septembra.

"Aj to je len jeden z ďalších dôkazov, že v našej škole máme kvalitných pedagógov, ktorí dokážu pripraviť žiakov tak, aby boli úspešní aj v medzinárodnom meradle," konštatoval na margo úspechu riaditeľ SOŠ Košice-Šaca Jozef Šablatúra.

Medzinárodná porota posudzovala šesťtisíc prác, z nich ocenila šesťdesiattri. Tri diplomy putovali na Slovensko. Okrem šačianskej školy cenu získali aj ďalší dvaja študenti z východného Slovenska, a to Richard Szanyi z Košíc a Antónia Lacová z Michaloviec za nástennú maľbu na tému Ak sme sa dohodli, že je dôležité žiť v mieri, prečo je to tak ťažké?

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...