Vyhľadávanie:

Cez skalky Koľveku k chate U smelého srnca

Cez skalky Koľveku k chate U smelého srnca



Tip na víkend

Pre zamestnancov USSK uverejňujeme ďalší tip na turistickú vychádzku v okolí obce Richnava, kam sa dopravíme osobným vlakom. Ak ideme autom, môžeme sa odviezť až do Kluknavy ku kostolu alebo k pizzerii Pelikán. Od stanice v Richnave vedie naša turistická cesta po modrej značke. Za Kluknavou pekne zostra stúpame najprv okrajom lúk a potom vchádzame do lesa. Trasa vedie po pohodlnej lesnej ceste a asi po dvoch kilometroch prichádzame k zaujímavo vyznačenej odbočke. Modrá značka pokračuje doprava ďalej po ceste a za polhodinku by sme po nej prišli k nášmu cieľu, k poľovníckej chate U smelého srnca.

Netradičná modrá šípka s textom Cez skaly (provizórne značenie odbočky) nám ukazuje smer strmo nahor doľava. Odteraz budeme sledovať modrý trojuholník (tvarová značka pre odbočku k vyhliadke). Hneď po pár metroch sa dostávame do skalnatého terénu. Vychádzame na prvé skalky, kde je krásne posedenie s výhľadom. Za pekného dňa pozornému turistovi neuniknú vrcholčeky Tatier vykúkajúce spoza Sľubice v pohorí Branisko. Ako budeme postupne stúpať po skalnatom hrebienku na ďalšie a ďalšie vyhliadky (spolu ich je tam päť), budú sa nám Tatry ukazovať stále viac a viac. Až na poslednej vyhliadke uvidíme ich celú panorámu spolu s dolinou Hornádu pod nami, obkolesenou z druhej strany Volovskými vrchmi. Za poslednou skalou nás chodník pomedzi čučoriedkové kríčky zvedie strmo nadol opäť na pohodlnú lesnú cestu a o chvíľu sme na polianke s poľovníckou chatou U smelého srnca, so studničkou a ohniskom s posedením. Je to ideálne miesto na príjemnú opekačku a hry na lúke okolo chaty. Naspäť sa už vrátime pohodlnou cestou po modrej značke.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...