Vyhľadávanie:

Cez víkend Abovské folklórne slávnosti Euro Folk 2007

Cez víkend Abovské folklórne slávnosti Euro Folk 2007

Organizátormi jedného z vrcholných folklórnych podujatí na východe Slovenska sú už tradične Krajské osvetové stredisko v Košiciach (KOS) a obec Rozhanovce. Prírodný amfiteáter v tejto abovskej obci otvorí svoje brány pre priaznivcov folklóru už po tridsiaty deviaty raz. Svoj talent tu po ročnej prestávke predvedie vyše 450 folklóristov, ktorí vo veku od štyroch do 70 rokov oživia milovníkom folklóru svoj aktívny vzťah k hudobnému, slovnému a tanečnému prejavu našich starých rodičov. Festival Abovské folklórne slávnosti Euro Folk Rozhanovce 2007 sa uskutoční 16. - 17. júna a ponúkne v hlavný deň programu, v nedeľu, návštevníkom bohatý, vyše 4-hodinový prúd spevu, tanca, hudby a tradícií nášho regiónu.

Nedeľný program so začiatkom o 14. hodine tvoria tri programové bloky, ktorých súčasťou je aj detský program pod názvom Poc ty medzi nas s vystúpením detských folklórnych súborov. V bloku speváckych skupín budú spievať laureáti a víťazi regionálnych speváckych súťaží, ľúbivé i temperamentné abovské piesne. Vystúpi aj hosťujúca folklórna skupina RASLAVIČAN z Raslavíc, ktorá je držiteľom celoštátneho ocenenia Nositelia tradícií. Blok zahraničných súborov pôvodných tancov a zvykov ponúkne program štyroch zahraničných súborov z Maďarska (PÁNTLIKA), Poľska (POGÓRZANIE), Lotyšska (PERKONITIS) a Bulharska (JORDAN JOVKOV). Organizátori nezabudli ani na tohtoročného jubilanta - 50-ročný folklórny súbor ČARNICA. Večer sa ponesie vo veselej nálade s hudobno-zábavnou skupinou DRIŠĽAK z Vranova nad Topľou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...